Wat is Interactieve Televisie?

Een populaire aanvulling op digitale televisie aanbiedingen is Interactieve Televisie, ook wel aangeduid met iDTV (interactieve digitale televisie). Met Interactie TV heb je dus naast digitale beeld- en geluidskwaliteit, de mogelijkheid zelf te bepalen wanneer je je favoriete programma’s bekijkt. Je bent dus niet meer gebonden aan de programmering van de verschillende zenders, maar bekijkt je favoriete serie of voetbalwedstrijd wanneer het jou uitkomt.

Opnemen en pauzeren

Een handige functie van Interactieve TV is de mogelijkheid om een programma te kunnen pauzeren. Wanneer je midden in een spannende film wordt gebeld of een bezoekje aan het toilet echt niet langer uit kunt stellen, pauzeer je met interactieve TV met een druk op de knop de film en ga je verder als je er weer goed voor zit.

Naast de mogelijkheid om programma’s te pauzeren kun je deze met Interactieve Televisie ook terugspoelen en opnemen. Hiervoor maak je gebruik van een harddiskrecorder. Bij de meeste aanbieders heb je voor interactieve televisie de keuze tussen de standaard settopbox, eventueel aangevuld met een harddiskrecorder voor het kunnen opnemen van programma’s.

Thuis videotheek

Met Interactieve Televisie krijg je toegang tot een digitale thuis videotheek. Met 1 druk op de knop krijg je de beschikking tot een breed scala aan films en series (afhankelijk van de aanbieder) die je vanuit je luie stoel kunt huren.

Uitzending gemist

Met Interactieve Televisie kun je alle programma’s van vandaag en gisteren terug kijken, mocht je toch je favoriete serie hebben gemist. Over het algemeen wordt Uitzending Gemist in ieder geval aangeboden voor de publieke zenders en afhankelijk van de aanbieder kun je tegen een extra betaling ook commerciele zenders toevoegen. Voor de beste Digitale televisie aanbiedingen met interactieve tv gebruik je de postcodecheck op Budger’s Alles in 1 vergelijker en zie je direct wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: