Besparen met een ‘slimme thermostaat’

Nest, een Amerikaans bedrijf, maakt de allermooiste thermostaten. Een thermostaat van Nest is zelflerend, met onder andere een bewegingssensor, luchtvochtigheidssensor, temperatuursensoren en de Nest blijft via WiFi op de hoogte van de laatste weersveranderingen. Dat alles zit verpakt in een ontzettend cool jasje. Je kan je Nest ook op afstand bedienen via je smartphone of tablet.

Het apparaat kost 250 dollar, maar de kosten zal je er naar verloop van tijd uithalen. Omdat de Nest zelflerend is, snapt de thermostaat wanneer jij het warmer en kouder wilt hebben. Daarmee kan je op je energierekening besparen. Ben je een keer van huis weggegaan zonder de thermostaat naar beneden te draaien, dan hoeft de CV niet de hele dag te loeien: met je smartphone reguleer je de temperatuur in een handomdraai.

Apple-esque design

De Nest is ontworpen en ontwikkeld door ex-Apple topman Tony Fadell. De beste man is mede-verantwoordelijk geweest voor de iPod en iPhone. Zijn drang naar een prachtig ontworpen en intuïtief ontworpen apparaat heeft zich duidelijk vertaald naar de Nest.

Nest in Nederland kopen

Helaas is de Nest in Nederland nog niet te koop. In de VS en Canada is de Nest razend populair – maandelijks worden er tienduizenden exemplaren van verkocht. Nest is voorlopig ook niet van plan om in Nederland actief te worden, tot onze grote spijt. De gelikte gadget zou ook moeten worden aangepast om in Nederland te kunnen werken, waardoor de Amerikanen er geen focus op leggen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: