Vijf slechte excuses om niet over te stappen van energieleverancier

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier doen nog altijd te weinig mensen, terwijl hier veel geld te besparen valt. Wat houdt je tegen? Wees geen dief van je eigen portemonnee. Overstappen duurt slechts een paar minuten en je kan op jaarbasis honderden euro’s besparen!

Bij Budger horen we vaak de volgende vijf excuses om niet over te stappen.

”Overstappen is te veel gedoe.”

Het uitzoeken van een nieuwe energieleverancier lijkt overweldigend, maar in de praktijk valt het reuze mee. Energieleveranciers hebben er een handje van om rekeningen zo onbegrijpelijk mogelijk te maken, waardoor je de paar minuten die je nodig hebt om over te stappen steeds uit blijft stellen. Budger maakt het je makkelijk. Vul simpelweg je postcode in en hoeveel energie je ongeveer verbruikt (dit kan ook op basis van je gezinssamenstelling, mocht je dit niet weten). Budger toont vervolgens direct de voordeligste energie leveranciers van het moment.

”Mijn energie-aanbieder heeft zijn prijzen niet verhoogd.”

Dit is slechts een kwestie van tijd. Zeker wanneer je een variabel tarief hebt, loont het om regelmatig je leverancier te vergelijken met anderen om er zeker van te zijn dat je nog goed zit. Daarbij komt: als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Past een grote leverancier zijn prijzen aan, dan volgen de andere in de regel snel.

”Ik wil geen gedoe met nieuwe meters.”

Dat hoeft ook niet. Wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier veranderd er helemaal niets in je meterkast. Alle aanbieders gebruiken dezelfde apparatuur. Het enige dat er veranderd, is het logo dat je op je maandelijkse factuur aantreft.

”Ik zal waarschijnlijk toch geen geld besparen.”

Als je het niet zeker weet, doe je er goed aan de verschillende aanbieders te vergelijken. Waarom niet? Uit onderzoek blijkt dat overstappers jaarlijks tot wel 300 euro extra overhouden! Dat is snel verdiend.

”Ik heb een huurwoning.”

Ruim drie kwart van de huurders is nog nooit van energieleverancier geswitched. Heb je een huurwoning, maar ben je zelf verantwoordelijk voor je maandelijkse gas- en elektrarekening, dan kan je gewoon overstappen. Het maakt niet uit van wie de woning op papier is.

Vergelijk en stap over!

Je kan genoeg smoesjes verzinnen om niet over te stappen. Neem je een paar minuten de tijd, dan kan dit je veel geld besparen met Budger’s energievergelijker. Geld dat je voor veel leukere dingen kan gebruiken, zoals een nieuwe smartphone, nieuwe kleren of een heel leuk feest!

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: