Wat is een welkomstpremie?

Tot 2004 was het niet mogelijk om zelf te kiezen voor een energieleverancier, maar lag dit vast. Om de concurrentie op de energiemarkt te bevorderen, wat resulteert in betere prijzen voor de consument, is de energiemarkt in 2004 geliberaliseerd en sindsdien kun je zelf kiezen welke aanbieder je energie wilt laten leveren.

Geen harde cash

Deze concurrentie zorgt ervoor dat leveranciers creatief omgaan met haar aanbiedingen. Zo kunnen nieuwe klanten bijvoorbeeld een iPad krijgen bij een nieuw energiecontract, of krijgt je als klant een welkomstpremie in de vorm van een korting op de maandkosten. Ook al wordt dit vaak een welkomstpremie genoemd, de klant krijgt de extra korting pas op het einde van de looptijd van het contract terug in de vorm van een verrekening op de jaarrekening. Houdt er dus rekening mee dat je niet direct een bepaald geldbedrag op je rekening krijgt gestort!

Budger rekent verder

Wij rekenen de welkomstpremie door in ons prijsvergelijk om een zo objectief mogelijke vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende energie aanbieders. Stel je krijgt een welkomstpremie van €180,- bij een éénjarig contract. Per maand is dit een korting van €15,- die wij van de normale maandprijs aftrekken.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: