Besparen op de kosten van een SIM Only abonnement

De term SIM Only is inmiddels een begrip geworden in Nederland en steeds meer Nederlanders zien dan ook in dat deze vorm van mobiel bellen direct een besparing oplevert. Kortingen op de abonnementskosten kunnen makkelijk oplopen tot wel 50% ten opzichte van reguliere abonnementen waarbij er een smartphone wordt gegeven. Je kan dus al snel enkele tientjes per maand besparen zonder enige moeite en toch het gemak van een normaal abonnement zoals je dit normaal gewend bent.

Grondig vergelijken loont op de kosten van je sim only

De besparing begint eigenlijk al bij een goede vergelijking. Op het gebied van SIM Only zijn er ontzettend veel spelers op de markt die alles doen om de klant naar binnen te slepen. De afgelopen jaren is er dan ook een prijzenoorlog ontstaan wat natuurlijk in het voordeel van jou is. Het enorme aanbod van providers en diens abonnementen kan heel verwarrend werken en kan zelfs tijdrovend zijn als je dit zelf helemaal gaat uitpluizen. Een vergelijker is dan ook een prima hulpmiddel om de goedkoopste aanbieder te vinden om zo direct de maximale besparing uit het SIM Only abonnement te pakken.

Wees kritisch bij het vergelijken

Om tot een goede besparing te komen moet je ook even kritisch naar jezelf kijken. Hoeveel belminuten denk je werkelijk nodig te hebben, hoeveel SMS’jes verstuur je nog en hoeveel data vebruik je in de maand? Het zijn enkele vragen die al direct een helder beeld kunnen geven in welke bundel het beste bij jou past. Ook moet je zelf goed beoordelen of je nog prima op 3G kan werken of dat je echt 4G wenst te hebben. Niet elke SIM Only provider biedt namelijk ook daadwerkelijk 4G-snelheid. Met deze vragen beantwoord kun je makkelijk de vergelijking gaan maken en direct begin met besparen op de kosten van het abonnement.

Extra diensten per provider

Bij de grotere providers worden vaak ook extra diensten aangeboden welke de kleinere providers niet kunnen bieden. Denk hierbij aan muziek streamen of speciale bundels voor in het buitenland. Ook deze bundels kunnen een besparing opleveren als je deze activeert wanneer je deze werkelijk nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk voordeliger bellen in het buitenland als je een buitenlandbundel activeert. Ook deze zaken moet je dus goed voor jezelf op een rijtje zetten alvorens je de juiste keuze maakt, anders is de besparing natuurlijk voor niets geweest.

Welke contractduur moet ik kiezen?

Je kunt ontzettend veel op de maandelijkse kosten besparen door een contract aan te gaan voor langere duur. Een provider zal jou maximaal belonen als je een SIM Only abonnement afsluit voor de duur van twee jaar. Als je voor een jaar kiest, of misschien zelfs wel een maandelijks contract, zul je beduidend minder korting krijgen op de maandelijkse kosten. Maak hierin een weloverwogen keuze, want als je echt maximaal wil besparen is de langste contractsduur ook direct het contract met de meeste korting.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: