Hoe wordt mijn SIM Only abonnement opgebouwd?

Een SIM Only abonnement bestaat uit een aantal gedeelten waaruit vaak een eigen keuze gemaakt kan worden. Het abonnement kun je dan ook meestal zelf samenstellen. Hierdoor is het ook vaak helder hoe een SIM Only abonnement wordt opgebouwd, omdat je zelf de controle hebt over deze onderdelen. Wij nemen graag even met jou door waar je dus rekening mee moet houden.

Aantal belminuten

Een belangrijk onderdeel van het SIM Only abonnement is het aantal belminuten. Dit kan variëren van 100 belminuten tot zelfs onbeperkt bellen. De keuze is vaak hier cruciaal, omdat hier een groot deel van het bedrag bepaald wordt in de maandelijkse kosten. Ben hierin dus ook kritisch naar jezelf hoeveel belminuten je werkelijk nodig hebt. Enkel op deze manier maak je een bewuste en goede keuze die direct ook een besparing kan opleveren in de maandelijkse kosten. Er zijn ook providers die enkel bundels aanbieden. Neem daarbij in acht dat de belminuten hierbij het belangrijkste zijn, want deze kunnen de kosten enorm opjagen als je buiten de bundel gaat bellen. Dit zou natuurlijk zonde zijn.

Aantal SMS-berichten

Alhoewel er steeds minder gebruik wordt gemaakt van het alom bekende SMS blijft het nog steeds een onderdeel van het SIM Only abonnement. Veel providers adverteren dan ook vaak met belminuten en/of SMS. Het is een manier om aan te geven dat de SMS van de belminuten wordt afgetrokken. Wie nog veel gebruik maakt van SMS kan ook kiezen voor onbeperkt SMS’en voor een vast bedrag per maand.

Hoeveelheid mobiel internet

Een ander belangrijk onderdeel van het SIM Only abonnement is mobiel internet. Ook hierin bieden SIM Only providers een legio aan mogelijkheden als het gaat om de grootte van de bundels. Dit kan variëren van 250 MB per maand tot wel 4 GB per maand of zelfs meer. De fanatieke internetter zal al gauw genoeg hebben aan 2 GB per maand en iemand die soms even op internet kijkt zal al snel genoeg hebben aan 1 GB. Op de verschillende websites van de providers staan handige rekentools om te kijken welke bundel het beste bij jou past. Bij sommige, vooral kleinere, providers moet je ook nog aangeven of je gebruik wenst te maken van 4G. Ook hier komen dan maandelijkse kosten bij, maar dan heb je dus wel sneller mobiel internet. Het is een keuze die een ieder voor zich moet maken, maar wie vooral e-mail leest of WhatsApp gebruikt zal merken dat de standaard 3G-verbinding meer dan voldoende is.

Contractsduur

Bij elke provider kun je zelf aangeven voor hoe lang je het contract wenst aan te gaan. Bij veel providers is er de keuze uit een eenjarig contract of een tweejarig contract. Bij een enkele heb je deze keuze helemaal niet en ben je direct gebonden aan een tweejarig contract, maar wel met een hoge korting. Wie nergens vast aan wil zitten kan ook nog de keuze maken voor een maandelijks contract. Enkel met dit contract kun je het abonnement maandelijks weer stopzetten. Ga dus goed na wat in dit geval het beste bij jou past. Voor de maximale korting moet je zeker een tweejarig contract nemen, maar als je dit niet wenst kun je natuurlijk altijd nog uitwijken naar een eenjarig of zelfs maandelijks contract.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: