Kan ik een sim only abonnement verlengen?

Het is bij veel providers mogelijk om je sim only te verlengen. Je blijft dan doorbellen met je huidige abonnement (al dan niet aangepast naar je huidige bel- en internetgedrag). Je hoeft geen aansluitkosten te betalen en je behoudt je eigen nummer en simkaart.

Wanneer kan ik mijn sim only verlengen?

Afhankelijk van je provider kan je 2 of 3 maanden voor het einde van je contract je huidige sim only abonnement verlengen. Het is mogelijk om dan weer een sim only aanbieding te kiezen, maar je kan ook een abonnement met een smartphone nemen.

Stilzwijgende verlenging

Wanneer je sim only abonnement afloopt en je geen actie onderneemt – je verlengt niet, stapt niet over of je zegt je abonnement niet zelf op – dan zal je abonnement elke maand met 1 maand verlengt worden. Wanneer je niet op tijd actie onderneemt, zit je dus nooit weer voor 12 of 24 maanden aan je abonnement vast.

Vergelijk voor je een sim only bestelt

Ga nooit klakkeloos in op een aanbieding van je provider: vergelijk áltijd voor je een sim only verlenging aangaat. De aanbieding die je aan de telefoon of per e-mail hebt gekregen is in werkelijkheid misschien niet zo voordelig. Het is verstandig om de verschillende providers met elkaar te vergelijken: dit kan je honderden euro’s besparen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: