Nummerbehoud met een sim only abonnement: hoe werkt het?

Wanneer je overstapt naar een andere provider is het wel zo fijn om je nummer te behouden. Het is immers een flinke rompslomp om al je contacten van je nieuwe mobiele nummer te voorzien. Gelukkig is nummerbehoud bij alle providers een gratis service. Wanneer je je nieuwe sim only abonnement bestelt, is het mogelijk om nummerbehoud aan te vragen. Hoe dit exact in zijn werk gaat, verschilt per provider. Ook kan het zo zijn dat je je nummerbehoud pas hoeft te regelen wanneer je je bestelling al hebt geplaatst.

Contract opzeggen

Wanneer je nummerbehoud aanvraagt, zal je nieuwe provider er voor zorgen dat je oude contract opgezegd zal worden. Zeg dus nooit zelf je abonnement op! Het maakt niet uit of je oude contract ook een sim only betreft. Je nieuwe sim only abonnement zal pas ingaan op het moment dat je oude abonnement is afgelopen.

Wanneer is nummerbehoud niet mogelijk?

Een nummer kan alleen worden overgenomen door een nieuwe provider wanneer de oude provider het nummer vrijgeeft. Een provider kan er voor kiezen om het nummer niet vrij te geven wanneer er sprake is van een betalingsachterstand, diefstal van de simkaart of bij onjuist verstrekte gegevens.

Is nummerbehoud gratis?

Ja, nummerbehoud is bij de bij Budger aangesloten providers een gratis dienst.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: