Prepaid sim only vergelijken

Zit je liever niet vast aan een abonnement? Dat is geen probleem: je kan ook prepaid bellen, sms’en en internetten. Ideaal wanneer je wel bereikbaar wil zijn, maar geen maandelijkse vaste kosten wilt.

Prepaid aanbieders

Provider Prijs minuut: Prijs SMS: Bekijken
Simyo prepaidTip! € 0,10 € 0,10 Bekijken »
KPN prepaid € 0,35 € 0,25 Bekijken »
Vodafone prepaid Vanaf € 0,29 Vanaf € 0,09 Bekijken »
T-Mobile prepaid Vanaf € 0,24 Vanaf € 0,07 Bekijken »
Telfort prepaid € 0,35 € 0,08 Bekijken »
Tele2 prepaid € 0,35 € 0,15 Bekijken »
Bliep prepaid Onbeperkt voor € 0,50 p/dag Onbeperkt voor € 0,50 p/dag Bekijken »

Wat is een prepaid sim only?

Koop je een prepaid sim only, dan krijg je alleen een simkaart van je provider. Hier staat beltegoed op: ben je hier door heen, dan kan je je beltegoed opwaarderen. Prepaid betekend letterlijk ‘voorbetalen’. Een abonnement wordt ook wel ‘postpaid’ genoemd.

Is het verstandig om prepaid sim only te vergelijken?

Uiteraard loont het om de verschillende aanbieders te vergelijken. Niet iedere aanbieder is namelijk even voordelig. Ook kan het zijn dat je graag een extra internetbundel wilt aanschaffen of per se op een bepaald netwerk wil bellen. Check altijd een accurate vergelijker voor je je prepaid sim only koopt. Naast bovenstaand overzicht kan je voor een vergelijking ook terecht bij onze partner PrepaidSimkaart.net.

Kan ik internetten met een prepaid sim only?

Ja, dat is geen probleem. De kosten hiervan liggen echter sterk boven de tarieven van internet met een regulier of sim only abonnement. Ben je dus van plan om veel te internetten, dan raden we prepaid af. Je bent goedkoper uit met een abonnement.

Hoe kan ik mijn beltegoed online opwaarderen?

Je hoeft tegenwoordig niet meer langs de winkel om een kaart te halen met een code om je beltegoed op te waarderen. Bij bijna alle providers kan je ook online je beltegoed opwaarderen. Je dient je telefoonnummer in te voeren, en vervolgens krijg je de bekende code via SMS op je telefoon. Je betaalt voor de code via bijvoorbeeld iDeal, Paypal, je credit card of via een automatische incasso.

Voordelen prepaid sim only

  • Volledige controle over je kosten: bel je niet, dan betaal je ook niets
  • Altijd vrij om over te stappen naar een andere provider
  • Online opwaarderen
  • Geen BKR-check

Nadelen prepaid sim only

  • Relatief duur ten opzichte van abonnementen
  • Is je beltegoed op? Dan kan je alleen nog gebeld worden

Aanbiedingen met prepaid sim only kaartjes

Veel prepaid aanbieders, zoals Simyo, hebben scherpe acties wanneer je een nieuwe simkaart bestelt. Zo krijg je vaak extra beltegoed wanneer je een prepaid simkaart koopt

Mijn beltegoed is op, wat moet ik doen?

Als je beltegoed op is, kan je naar de winkel gaan om een kaartje te halen met een code om je tegoed op te waarderen. Ook kan je online je beltegoed bij de meeste providers opwaarderen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: