SIM Only in het buitenland

Bellen in het buitenland gebeurt steeds vaker en met de aankomende tariefsverlagingen zal dit nog veel vaker gaan gebeuren. Toch moet je bewust zijn van het feit dat bellen in het buitenland altijd nog duurder is dan wanneer je in Nederland belt. Ook de kosten van het bellen in het buitenland valt niet binnen de bundel waardoor je dus snel een factuur zal krijgen waar je wellicht van achterover slaat. Toch zijn er enkele handige tips om de kosten in bedwang te houden.

Niet altijd mogelijk

Als jij in het buitenland wil bellen moet je er ook van bewust zijn dat de provider dit ook ondersteunt. Zeker kleinere providers ondersteunen soms niet deze mogelijkheid. Ook eventueel extra bundels behoren niet tot de mogelijkheden, dus als jij wenst te bellen in het buitenland moet je dit eerst goed controleren alvorens je een contract aan gaat. Het zou dan immers een nare verrassing zijn. In sommige gevallen is het wel mogelijk, maar moet je een tegoed storten om te kunnen bellen in het buitenland.

Buitenlandbundels

Verschillende, vooral grotere, providers bieden ook buitenlandbundels aan. Deze kun jij tijdelijk activeren waarna je voordelig kunt bellen in het buitenland. Het aantal belminuten en/of data blijft beperkt, maar het geeft je in ieder geval wel even de mogelijkheid om het thuisfront te informeren waar je bent en hoe alles gaat. Deze buitenlandbundels zijn echt de moeite waard om eens nader te bekijken, want het kan zeker voordelig zijn. Zeker wanneer je voor een langere periode in het buitenland verblijft.

Kosten in het buitenland

In sommige gevallen worden bellen in het buitenland wel ondersteunt, maar kent de provider geen speciale bundels om de kosten te drukken. In dat geval moet je heel bewust omgaan met de telefoon. Telefoneer daarom enkel het noodzakelijke en zet bij voorkeur ook de mobiele internetverbinding uit. Op deze manier voorkom je een hoge telefoonrekening achteraf. Op de website van de provider zijn de tarieven voor in het buitenland makkelijk terug te vinden zodat jij precies weet op welke kosten jij kunt rekenen.

Europese Unie

Aankomende zomer kunnen wij gaan genieten van lagere kosten voor mobiele telefonie wanneer je in het buitenland bent. Dankzij de nieuwe centrale wetgeving moeten providers hun doorberekende kosten meer naar een acceptabel niveau brengen. De eerste providers hebben inmiddels hun nieuwe tarieven aangekondigd en voeren deze nieuwe wijzigingen dan ook versneld in. Voor wie vaak in het buitenland verblijft kan deze wijziging ook wel betekenen dat juist een andere provider een beter aanbod heeft. In dat geval moet je dus eerst goed naar deze kosten kijken alvorens jij werkelijk het besluit maakt. De tarieven verschillen nog wel onderling, maar zijn wel naar een acceptabel niveau gebracht.

Dagpassen

In veel gevallen bieden providers ook dagpassen aan. Deze dagpassen kunnen makkelijk geactiveerd worden via de SMS waarna jij bijvoorbeeld een dag gebruik kan maken van mobiel internet. De kosten hiervoor kunnen best hoog zijn en wij adviseren dan ook om internet in het buitenland eventueel vooraf al te regelen. Hier kun jij al direct veel geld mee besparen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: