Sim only vergelijken: waar moet je op letten?

Vergelijk je nieuwe sim only abonnement altijd om te checken welke provider op dit moment het goedkoopste is. Budger helpt jou daarin zodat je altijd met het best passende sim only abonnement op zak loopt. Je kan zelf aangeven hoeveel belminuten, SMS’jes of MB’s je per maand nodig hebt. Ook kan je filteren op provider of contractduur, wanneer je daar specifieke voorkeuren hebt.

Vergelijken loont – wees geen dief van je eigen portemonnee. Het vergelijken van een sim only abonnement kost slechts een paar minuten, maar kan je veel geld besparen. Heb je een aanbiedingen gevonden die bij je past, dan stuurt Budger je door naar de webshop waar je de sim only aanbieding kan bestellen.

Contractduur sim only

Met een sim only abonnement kan je kiezen uit drie verschillende contractduren. Niet alleen 1-jarige en 2-jarige abonnementen zijn een optie, maar je kan ook kiezen voor een sim only met een looptijd van 1 maand. Je hebt dan een erg flexibel abonnement. Handig om bijvoorbeeld een tijd te overbruggen totdat je een bepaald toestel wil bestellen, zoals een nieuwe iPhone of Samsung Galaxy, of als je maar tijdelijk in Nederland verblijft.

Contracten van 1 maand zijn in de regel duurder dan contracten met een looptijd van 1 of 2 jaar. De provider waar je je sim only hebt afgesloten heeft liever dat je voor een bepaalde tijd aangesloten wordt, en dus zeker van inkomsten is.

Sim only verlengen

Je kan je sim only abonnement, wanneer het (bijna) is afgelopen, ook verlengen. Dit kan, afhankelijk van je provider, twee of drie maanden van te voren. Check goed of de acties die op nieuwe abonnementen gelden, ook voor de verlenging opgaan. Zo niet, dan is het wellicht voordeliger om over te stappen naar een andere provider. Verleng je je sim only abonnement, dan hou je je huidige simkaart.

Is mijn toestel geschikt voor sim only?

Alle mobiele telefoons zijn in principe geschikt voor een sim only abonnement. Wel kan er nog een sim-lock op je toestel zitten, waardoor je alleen simkaarten van een bepaalde provider kan gebruiken. Dit is op de meeste moderne telefoons vaak niet meer van toepassing. Hoe je een simlock kan verwijderen, verschilt per toestel.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: