Wat zijn de voordelen van SIM Only?

Er zitten ontzettend veel voordelen aan een SIM Only abonnement. De lagere maandelijkse kosten is hier natuurlijk een goed voorbeeld van en ook wel het grootste voordeel. Toch zijn er meer voordelen te noemen van deze abonnementsvorm. Zo is het afsluiten van een SIM Only abonnement erg eenvoudig en is de besparing direct online geregeld. Wij zetten graag even alle voordelen op een rij.

Sim only is gewoon een abonnement

Een veel gemaakte fout is dat veel mensen denken dat een SIM Only abonnement een ander soort mobiele verbinding is. Niets is minder waar en je krijgt exact hetzelfde als bij een regulier abonnement. Je betaald echter minder omdat de smartphone ook niet gefinancierd hoeft te worden. Bij een SIM Only abonnement kun je net zoveel bellen en internetten als wat je normaal gewend bent en ben je overal in Nederland gewoon bereikbaar. Op dat vlak zijn er dus geen addertjes onder het gras.

Geen BKR registratie

Het kan iedereen overkomen dat je plotseling een BKR-registratie hebt. In dat geval zijn er enkele SIM Only providers in Nederland, waaronder Simpel en Robin Mobile, die geen gebruik maken van een BKR controle. In plaats van facturatie achteraf betaal je bij hun de maandelijkse kosten vooraf. Op deze manier kun je toch met een dergelijke registratie gewoon mobiel bellen met een SIM Only abonnement. Nog een groot voordeel wat bij een ander regulier abonnement niet mogelijk is.

Samenstellen van je sim only abonnement

Een SIM Only abonnement leent zich uitstekend om het abonnement zelf samen te stellen. Vooral de kleinere providers bieden de mogelijkheid aan voor het samenstellen van het abonnement. Hierdoor kun je zelf exact bepalen hoeveel je werkelijk van alles nodig hebt. Hierdoor is het SIM Only abonnement helemaal passend aan jouw situatie en betaal je nooit teveel voor iets wat je ook werkelijk niet gebruikt.

Contractduur kiezen

Bij een abonnement in combinatie met een smartphone ben je gebonden aan een contractsduur van een jaar of zelfs twee jaar. Bij een SIM Only abonnement bestaan deze mogelijkheden ook, maar zijn er ook verschillende providers die maandelijkse contracten aanbieden. Hierbij heb je dus de mogelijkheid om het contract maandelijks weer op te zeggen en ben je dus echt helemaal vrij in wat je wenst. Overigens krijg je wel meer korting op het abonnement als je een contract afsluit voor bijvoorbeeld een jaar of twee jaar. Op deze manier beloont de provider jou en kun je nog eens makkelijk enkele euro’s per maand besparen.

Prijzenoorlog in sim only land

Een ander bijkomend voordeel is misschien wel de hevige prijzenoorlog die gaande is tussen de verschillende SIM Only providers. Hierdoor zijn de prijzen in de afgelopen jaren flink gedaald en betaal je nu werkelijk een bodemprijs voor een mooi SIM Only abonnement. Door het enorme aanbod in providers probeert elke provider natuurlijk zijn klanten te werven. Deze prijzenoorlog komt ten goede aan jou, want je betaald maandelijks minder. Hou dan ook de aanbiedingen goed in de gaten, want maandelijks hebben de verschillende providers aantrekkelijke aanbiedingen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: