Welke sim only provider heeft de beste dekking?

In Nederland zijn er op dit moment drie providers: KPN, T-Mobile en Vodafone. Maak je gebruik van een provider als Simyo, Simpel of Youfone, dan bel, sms en internet je op een van deze netwerken. Dit zijn zogenaamde ‘virtuele netwerken’. Tele2 zal later haar eigen (4G) netwerk uitrollen.

Welke provider heeft het beste bereik?

Alle drie de providers hebben een landelijke dekking. Nederland is gelukkig niet zo groot, dus in zo goed als alle delen heb je bereik. Probleemgebieden zijn vaak dunbevolkt, zoals bosrijke gebieden, en grensregio’s. Ben je woonachtig in zo’n omgeving, controleer dan eerst met een dekkingskaart of je bereik voldoende is.

Waar is mijn internetsnelheid het hoogst?

Hoe snel je internetverbinding op je telefoon is, is ook afhankelijk van je locatie. Met name in de randstad is de maximale snelheid het hoogst. Ook kan je hier gebruik maken van de supersnelle 4G-netwerken. Het is echter een kwestie van tijd voor 4G in heel Nederland beschikbaar is: eind 2014 willen de providers alle belangrijke delen van Nederland hebben voorzien van 4G.

Wat betekenen de verschillende frequenties voor mijn bereik?

Vodafone en KPN maken gebruik van een netwerk met een lagere frequentie: het GSM 900-netwerk. T-Mobile maakt gebruik van een GSM 1800-netwerk. Lagere frequenties hebben een groter en doordringender bereik: in bepaalde gebieden en gebouwen heb je dus een grotere kans op een goede ontvangst met KPN of Vodafone. Er zijn minder masten nodig om een goed bereik te garanderen met een lage frequentie, waardoor je ook in dunbevolkte gebieden met weinig masten een prima dekking hebt met Vodafone en KPN.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: