Simkaart: zelf knippen of nieuwe bestellen?

Heb je een nieuw toestel gekocht, maar is je oude simkaart te groot voor je nieuwe telefoon? Dan kan je er voor kiezen om een nieuwe simkaart aan te vragen bij je provider die past, maar je kan er ook voor kiezen om zelf je simkaart bij te knippen.

Er bestaan drie type simkaarten: het ouderwetse, normale formaat, de micro-simkaart en de nano-simkaart. De nano-sim wordt alleen door Apple gebruikt vanaf de iPhone 5. De micro-simkaart is de standaard kaart die in de meeste moderne smartphones gebruikt wordt. Je kan je ouderwetse simkaart bijknippen tot een microsimkaart, maar niet tot een nano-sim! De nano-sim is niet alleen nog kleiner maar ook dunner dan de micro-sim, waardoor je met schuurpapier aan de gang moet. Een nieuwe simkaart aanvragen is verstandiger, en vaak is dit gratis.

Er bestaan speciale simkaartknippers, maar je kan ook zelf aan de slag met een schaar. Een micro-sim heeft de volgende afmetingen: 15 x 12,01 x 0,81 mm (L x B x D). Ga je zelf aan de slag, zorg dan dat je je de afmetingen goed hebt afgetekend. Het is makkelijker om nog iets bij te knippen. Oefen desnoods op een oude, ongebruikte simkaart. Durf je het toch niet aan, dan kan je ook bij een telecomwinkel langsgaan. Vaak kunnen zij je simkaart bijknippen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: