Bespaartip: verkoop je oude smartphone

Verkoop je oude smartphone

Heb je een nieuwe smartphone gekocht, dan kan je twee dingen doen: je oude telefoon in een onbestendig laatje verstoffen, of doorverkopen. Spoiler alert: optie twee levert meer geld op.

Doe het zelf

Maar hoe verkoop je je telefoon? Je kan zelf op onderzoek uitgaan en checken hoeveel je toestel nog oplevert, en je smartphone vervolgens op een site als Marktplaats aanbieden. Dat brengt echter risico’s met zich mee: zo doen talloze verhalen van oplichting de ronde. Ook kan je met ongure types te maken krijgen. Natuurlijk kunnen we je op Budger niet alleen bang maken, maar we geven ook tips mee hoe het anders kan.

Inleveren bij gespecialiseerde bedrijven

Zo zijn er verschillende bedrijven die je smartphone van je overkopen. Je doet er goed aan om de prijs van je telefoon bij enkele inkopers te checken: er kan zo een paar tientjes verschil in zitten. Zonde om te laten liggen!

Waar kan ik mijn smartphone verkopen?

Dit zijn een aantal bekende partijen:

Let op: verwijder je gegevens

Voor je je toestel op de post doet, moet je zeker weten dat al je gegevens gewist zijn. Doe je dit niet, dan kan persoonlijke informatie op straat komen te liggen, met alle nare gevolgen van dien. Let er ook op dat je je SD-kaartje uit je toestel trekt – zelfs als je alle gegevens denkt te hebben gewist, kan er met speciale software nog veel worden hersteld.

Wat gebeurt er na de verkoop?

Als je je telefoon aan een specialist hebt verkocht, wordt je toestel onderzocht. Het apparaat wordt daarna vaak verscheept naar Azië of Afrika om daar een tweede leven te krijgen. Is je toestel niet meer bruikbaar, dan wordt deze gerecycled.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: