De perfecte smartphone voor kinderen

smartphones voor kinderen

Steeds vaker hebben jonge kinderen al de beschikking over een smartphone. Al is het maar dat ze even naar huis kunnen bellen of dat de ouders contact kunnen opnemen met hun kroost. De keuze voor de perfecte smartphone blijft natuurlijk wel lastig, want er gaat plotseling een hele wereld open voor kinderen. Het kiezen van de juiste smartphone is dan misschien een heel stuk lastiger dan wanneer je voor jezelf gaat zoeken.

Houd het simpel

Wij adviseren sowieso om het erg simpel te houden en zeker binnen een strak budget te blijven. Een smartphone van maximaal 150 euro is een prima grens, maar er zijn ook echt goedkopere modellen die ook prima functioneren. Juist deze smartphones zijn op zich al erg simpel en dat is bij jonge kinderen meer dan voldoende. Zo is een smartphone met een 4G verbinding niet noodzakelijk als je überhaupt dit eigenlijk wel wil. Overigens moet er wel opgemerkt worden dat elke smartphone tegenwoordig connectie kan maken met mobiel internet. Een smartphone met WiFi is misschien wel handig, maar dit is tegenwoordig ook standaard.

Uitschakelen van mobiel internet

Zorg er voor dat je een smartphone kiest waarbij je de volledige controle hebt. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen instellen dat mobiel internet niet geactiveerd is. Ook is het raadzaam om betaalnummers of SMS-diensten uit te schakelen. Op deze manier bespaar je achteraf een hoop ellende en het is erg eenvoudig in te stellen op de meeste smartphones. Het is ook mogelijk om binnen Android mobiele internetverbindingen uit te schakelen binnen applicaties. Het is dan enkel nog maar mogelijk om via WiFi een dergelijke applicatie zoals Facebook of WhatsApp te gebruiken.

Smartphone moet tegen een stootje kunnen

Uiteraard moet een kind gewoon kind blijven, ook wanneer de smartphone mee gaat! Het is dan ook niet ondenkbaar dat het toestel in aanraking komt met water, zand of stof. Het is daarom ook raadzaam om een smartphone te kiezen die wel tegen een stootje kan. Dat een smartphone een keer valt is ook niet te voorkomen. Het kan daarom een mooi uitgangspunt zijn om de zoektocht alvast te starten. Op deze manier hoef je niet maandelijks te gaan speuren en heb je toch een solide smartphone die wel tegen wat speels gedrag kan. Binnen een budget van 150 euro zijn er meerdere toestellen te vinden die hier aan voldoen.

Smartphone met vrolijke kleuren

Wij kunnen ons goed voorstellen dat kinderen graag met iets unieks op het schoolplein willen staan. Het is daarom ook verstandig om eens te kijken naar een smartphone die ook in meerdere, al dan niet felle, kleuren leverbaar is. Er zijn tegenwoordig ook enkele merken die covers leveren in verschillende andere kleuren of prints en hiermee kan jouw kind dus makkelijk zelf de smartphone personaliseren. Hiermee komt de nostalgie van bijvoorbeeld de Nokia 3210 of 3310 weer helemaal boven en jouw kind vind het net zo mooi als hoe wij dat toen vonden. Ook extra beschikbare accessoires kunnen natuurlijk hierin de doorslag geven, want steeds meer fabrikanten brengen ook gekke extra accessoires op de markt om zo de jongere doelgroep aan te spreken.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: