Hoe werkt nummerbehoud?

Wanneer je van de ene naar de andere provider overstapt, is het noodzaak dat je telefoonnummer netjes meegenomen wordt. Al je contacten informeren over je nieuwe nummer is niet wenselijk. Gelukkig bieden alle Nederlandse providers nummerbehoud aan.

Wanneer je overstapt naar een nieuwe provider, ontvang van je een nieuwe simkaart die je bij ingang van je nieuwe contract gaan gebruiken. Dit kan een gewone, micro- of nano-simkaart zijn, afhankelijk van het toestel dat je hebt. Je oude simkaart zal worden gedeactiveerd. Je krijgt een tijdelijk nummer bij je nieuwe simkaart, dit is nummer zal worden vervangen op de dag dat je nieuwe abonnement ingaat en je oude nummer door de nieuwe provider in gebruik wordt genomen. Gebruik je nieuwe simkaart niet voor je abonnement is ingegaan om overbodige kosten te voorkomen.

Wat kost nummerbehoud?

Helemaal niets: nummerbehoud is altijd gratis. Alle providers bieden nummerbehoud gratis aan wanneer je een nieuwe contract afsluit.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, dat doet je nieuwe provider. Zeg nooit zelf je abonnement op: doe je dit wel voordat je een nieuw abonnement hebt besteld, dan dien je zelf nummerbehoud te regelen. De kans dat dit fout gaat, is een stuk groter dan wanneer je nummer automatisch wordt overgenomen door je nieuwe provider.

Maakt het uit dat ik mijn nieuwe abonnement online afsluit?

Nee, dat maakt niets uit. De betere webshops (en uiteraard ook degene die bij Budger zijn aangesloten) bieden eenvoudige formulieren aan waar je je gegevens tijdens het bestellen van je nieuwe abonnement op in kan vullen, waarna zij de overstap regelen. Het kan ook voorkomen dat je je nummerbehoud pas na je bestelling kan regelen. Het enige verschil met een toestel in een fysieke winkel kopen, is de prijs. Online ben je vaak véél voordeliger uit!

Ik heb een pre-paid nummer, kan ik ook van nummerbehoud gebruik maken?

Ja, dat is geen probleem. Het beltegoed op de oude pre-paid simkaart komt dan te vervallen, zorg dus dat je al je tegoed hebt opgemaakt.

Ik heb een sim only abonnement, maakt dit uit?

Dat is geen probleem. Een sim only abonnement wordt op dezelfde manier behandeld als een regulier abonnement.

Wat gebeurd er als ik geen gebruik maak van nummerbehoud?

Dan zal je een nieuwe telefoonnummer ontvangen bij je abonnement. Je hebt tot de laatste dag van je contract het recht op je telefoonnummer te porteren naar je nieuwe provider. Je doet er echter verstandig aan om dit tijdig te regelen om problemen te voorkomen.

Kan ik een sim only met onbeperkt internet afsluiten?

Dat is mogelijk. Op het moment van schrijven biedt alleen Robin Mobile een abonnement aan met écht onbeperkt internet, zonder dat je gekort wordt op je downloadsnelheid.

Voorwaarden nummerbehoud

Let op dat de gegevens van de contracthouder, zowel de nieuwe als de oude, overeenkomen. Is dit niet het geval, dan kan je nummerbehoud hier op vastlopen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: