Hoeveel belminuten heb ik nodig?

Steeds vaker rijst de vraag op hoeveel belminuten je werkelijk nu verbruikt. Er zijn enkele handige middelen om een goed beeld te krijgen hoeveel belminuten je gemiddeld per maand verbruikt. Hierbij kun je dus ook rekening houden met het feit dat je misschien in de zomer minder belt dan in de winter.

De simpele rekensom

Om eens te kijken hoeveel belminuten je per maand gemiddeld verbruikt kun je natuurlijk de laatste zes facturen van jouw huidige provider er bij pakken. Tel daar het werkelijk aantal belminuten dat je hebt verbruikt bij elkaar op en deel dit weer door zes. Je hebt dan een mooi gemiddelde over de laatste zes maanden. In het geval van prepaid is dit wat lastiger en kunnen wij ons ook voorstellen dat je geen bonnetjes bewaart. In dat geval moet je eens goed bedenken hoeveel beltegoed je per maand haalt en kijk dan eens op de website van de provider wat een belminuut kost. Zo weet je hoeveel je werkelijk per maand aan belminuten verbruikt.

Soorten bundels

Vrijwel alle providers hebben belbundels. Dit begint vaak in kleine stappen en naarmate meer belminuten worden de stappen ook groter. Het is altijd verstandig om een grotere bundel te pakken als je net niet binnen een lagere bundel valt. Je belt bijvoorbeeld 400 minuten per maand, maar de provider heeft slechts een bundel van 300 belminuten of 500 belminuten. In dat geval is het verstandig om voor de grote bundel te gaan, want buiten de bundel bellen is vaak duurder dan wanneer je een net wat grotere bundel pakt.

Onbeperkt bellen

Steeds meer providers bieden ook bundels aan voor onbeperkt bellen. Dit kan erg interessant zijn, maar het kost natuurlijk ook maandelijks meer. Het wordt zeker interessant wanneer je de vaste lijn thuis ook opzegt. Dan zul je merken dat je wel meer gaat bellen en dan zijn deze bundels plotseling heel interessant. Wanneer dit laatste niet aan de orde is moet je even goed de vergelijking maken tussen de verschillende providers voor het onbeperkt bellen. Hierin verschillen de tarieven enorm en is het in de regel genomen ook een zwaardere bundel met mobiel internet wat je misschien niet nodig hebt. Hou dus ook alle extra’s in de gaten die je misschien niet nodig hebt.

Samenstellen van je abonnement

Vooral bij SIM Only providers is het mogelijk om zelf de bundel samen te stellen. Zo bespaar je niet alleen direct veel geld, maar heb je ook de perfecte bundel die bij jou past. Het samenstellen van een abonnement is dan ook zeker geen gek idee, want zo weet je zeker dat je niet voor iets betaald wat je toch niet gebruikt. Ook grotere providers bieden het steeds meer aan en het is dus ook raadzaam om op deze website de vergelijking goed te maken tussen de verschillende bundels. De tarieven kunnen onderling namelijk ontzettend schelen.

Kan ik mijn resterende belminuten meenemen naar de volgende maand?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je belminuten overhoudt. In veel gevallen neem je dan ook deze belminuten weer mee naar de volgende maand. Het kan echter wel per provider schelen hoeveel maanden je het tegoed kan meenemen. Wij raden dan ook aan om dit eerst goed in de voorwaarden te lezen alvorens je het abonnement werkelijk afsluit.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: