Huawei smartphones: alles dat je moet weten

Het smartphonemerk Huawei is een nieuwe speler op de markt. Het Chinese merk heeft in haar thuisland al een zeer sterke positie in de markt verworven met haar smartphones, en in 2012 heeft het besloten ook Europa in te palmen met haar goede en betaalbare toestellen. Huawei’s telefoons draaien op Android en Windows Phone.

Hu-a-hoe?

Huawei zachts gezegd is niet de makkelijkst uit te spreken merknaam. Om de boel verder te verwarren, zijn er twee manieren om het uit te spreken. In Engelstalige landen spreekt men over ‘Wah-way’, maar in Nederland staat het merk als ‘Hoe-a-wei’ bekend. De Chinezen hebben het over ‘Gwa-wee’.

Huawei is opgericht in 1987 en is gevestigd in Shenzhen. In Nederland zit het hoofdkantoor van Huawei in Amsterdam. Het heeft zich jarenlang alleen op de zakelijke markt gericht, en levert onder andere de hardware voor de netwerken van KPN en T-Mobile. Naast Huawei zijn er meer Chinese merken die hun pijlen op markten buiten China richten. Zo zijn ZTE, Meizu en Xiaomi merken om rekening mee te houden.

Toptoestellen voor weinig

Huawei mag dan een lastige naam hebben, het is een zeer geduchte concurrent voor fabrikanten als Samsung, HTC en Sony. Toestellen als de Huawei Ascend P6 hebben een erg aantrekkelijk prijskaartje, een beeldschoon design en indrukwekkende hardware. De tijd dat topmodellen meer dan 600 euro moeten kosten, kan door de komst van merken als Huawei zomaar snel afgelopen zijn.

Huawei garantie

Niet alleen qua design en hardware onderscheidt Huawei zich, ook qua service wil Huawei een streepje voor hebben. Zo geeft Huawei maar liefst 3 jaar garantie. Ter vergelijking: andere fabrikanten geven 2 jaar garantie, en Apple zelfs maar 1 jaar.

Huawei telefoons vergelijken met abonnement

Op Budger worden iedere dag de scherpste Huawei aanbiedingen vergeleken, zowel met als zonder abonnement.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: