Is een sim only met een losse telefoon goedkoper?

Niet altijd is een telefoon met een 1- of 2-jarig abonnement de voordeligste optie. Het kan, over een langere tijd gezien, voordeliger zijn om een los toestel en een sim only abonnement te bestellen. Wel hik je tegen een flinke aankoopsom aan. Is dit geen probleem, dan kan je geld besparen.

Dit is echter geen gouden regel. Met de scherpe aanbiedingen van providers kan een ‘normaal’ abonnement met een gratis toestel hetzelfde kosten of zelfs goedkoper zijn dan een sim only met een los toestel. De enige manier om hier achter te komen is om aan het rekenen te slaan. Als je weet hoeveel belminuten, sms’jes en data je nodig hebt, kan je de goedkoopste sim only abonnementen vergelijken.

Check vervolgens wat de smartphone van je keuze zonder abonnement kost, en tel dit op. Vaak gaat de regel niet op voor duurdere toestellen, zoals de iPhone. Een losse iPhone en een sim only is vaak niet goedkoper dan de goedkoopste aanbieder van een regulier abonnement. Wil je een goedkoper toestel, dan kan het lonend zijn. Budger biedt de mogelijkheid om zowel sim only’s, losse toestellen als normale abonnementen te vergelijken.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: