Smartphones met een XXL scherm

Phablets

Smartphones met een XXL-scherm worden ook wel phablets genoemd. Het zijn smartphones met een schermgrootte van 5.7 inch of groter en dit kan wel oplopen tot maximaal 7 inch. Een dergelijke groot scherm heeft veel praktisch nut en biedt ook veel gemakken met zich mee. Er is natuurlijk ook een keerzijde aan een dergelijke phablet, want je steekt zo’n smartphone niet even snel in de broekzak. Toch overstijgt het nut van een dergelijk groot scherm en phablets winnen dan ook steeds meer terrein en bieden fabrikanten alsmaar meer van deze smartphones aan.

Grote schermen voor zakelijk gebruik

Smartphones met een groot scherm heeft vooral zakelijk gezien enorm veel nut. Zo kan het niet alleen als smartphone dienen, maar ook als laptop of tablet. Hierdoor heb je slechts één device nodig die alles overneemt. Het is niet alleen erg makkelijk, maar het scheelt ook weer een hoop geld. Je hoeft immers maar in een apparaat te investeren, namelijk de phablet. Vrijwel alles wat een laptop kan, kan tegenwoordig ook op een grote smartphone. Tel daarbij ook nog eens op dat ook deze phablet makkelijk in een netwerk opgenomen kan worden en je altijd toegang hebt tot internet. Hierdoor ben je altijd bereikbaar, waar je ook bent.

Waarom kiezen voor een smartphone met een groot scherm?

Het nut van een groot scherm kan op verschillende manieren uitgelegd worden. Zo is het sowieso een stuk fijner om een video te kijken op een phablet, maar ook de knoppen zijn een stuk groter. Hierdoor is alles een stuk overzichtelijker en is het navigeren ook een heel stuk eenvoudiger ten opzichte van een smartphone met een kleiner scherm. Ook wanneer je bijvoorbeeld een artikel aan het lezen bent zul je snel merken dat dit makkelijker weg leest op een phablet dan op een smartphone met een kleiner scherm. Het gemak is dan voornamelijk ook het belangrijkste punt van een smartphone met een dergelijk groot scherm en als je hem eenmaal in gebruik hebt wil je ook niets anders meer.

Aankoop van een grote smartphone

De aanschaf van een phablet is helaas niet goedkoop. De meeste smartphones met een groot scherm komen ook met krachtige hardware en de nieuwste gadgets. Je moet dus ook een flinke investering doen, maar deze investering verdient zich dubbel en dwars terug wanneer je de smartphone in gebruik hebt. Uiteraard kunnen phablets ook in combinatie met een abonnement gekocht worden, want het blijven immers gewoon smartphones echter dan met een groter scherm. Het is dan ook niet vreemd dat veel phablets in combinatie met een abonnement worden gekocht om zo de aanschaf goed te kunnen bekostigen.

Zijn phablets de nieuwe smartphone?

De komst van de phablets neemt in een steeds sneller tempo toe. Tot enkele jaren geleden konden wij dergelijke smartphones nog op een hand tellen, maar inmiddels heeft vrijwel elke fabrikant wel een dergelijke smartphone in de collectie. Het steeds maar groter worden van het scherm is de nieuwe trend en de vraag lijkt er ook te zijn en hierdoor nemen phablets een steeds belangrijkere rol in. Het vervangt immers makkelijk de tablet en/of laptop thuis. De nieuwe generatie phablets is dan ook zeker een goed teken dat ook deze categorie groeiende is, maar het staat nog wel aan het begin van een revolutie. Wie dus graag een unieke smartphone zoekt komt al snel uit bij een smartphone met een groot scherm, want het blijft nog steeds een unieke combinatie die ook nog eens voor veel gemak kan zorgen.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: