Goedkope smartphones tot 150 euro

goedkope low budget smartphones

Wie aan een smartphone denkt zal ook snel denken dat het direct een dure aanschaf is. Toch is dit zeker niet het geval, want steeds meer fabrikanten komen met goedkopere smartphones op de markt die prima functioneren en zelfs over technieken beschikken die wij ook weer aantreffen in duurdere smartphones. Smartphones tot een prijs van 150 euro zijn dan ook een prima alternatief als je op zoek bent naar een goede en functionele smartphone zonder dat dit dus ook direct veel geld kost.

Opmars van goedkopere smartphones

De goedkopere smartphones, in dit geval tot 150 euro, zijn steeds meer te verkrijgen en veel fabrikanten zetten hier groots op in. De heftige concurrentie in deze prijsklasse zorgt er voor dat de prijs nog verder wordt gedrukt en hierdoor worden smartphones alsmaar beter betaalbaar. Fabrikanten proberen onderling elkaar dan weer af te troeven met extra functies zodat de goedkopere smartphone weer interessanter wordt. Voor de consument, jij dus, een prima teken, want voor weinig geld heb je dus een prima smartphone in handen. De opmars van deze smartphones is duidelijk aanwezig en het aanbod wordt steeds groter. Er zijn zelfs fabrikanten, denk hierbij aan Honor en Motorola, die juist inzetten op deze markt. Ook grotere merken zoals Samsung en LG maken gretig gebruik van de opkomende markt en de groeiende vraag.

Goedkope smartphones hoeven niet slecht te zijn

Vaak wordt gedacht dat een goedkope smartphone, tot 150 euro, ook een slechtere smartphone is. Deze stelling is echter niet juist, want juist deze goedkopere smartphones beschikken veelal over functies en mogelijkheden die wij ook weer aantreffen in duurdere smartphones van datzelfde merk. Je levert dan wel in op in rekenkracht en geheugen, maar daar blijft het dan ook bij. Ook de software op deze goedkopere smartphones is vaak up-to-date en blijft de fabrikant ook dit besturingssysteem updaten.

Aanschaf van een goedkope smartphone

De aankoop van een smartphone tot 150 euro is makkelijk gedaan en is natuurlijk ook nog heel betaalbaar. Het is dan ook niet vreemd dat juist deze smartphones worden aangeschaft als tweede smartphone of juist om maximaal te besparen. Zo worden deze aankopen vaak gedaan in combinatie met een los SIM Only abonnement. Hierdoor heb je de maximale besparing zonder dat je feitelijk inlevert op de kwaliteit van de smartphone en het bellen. De aankoop van een dergelijke smartphone is dus ook nog eens heel verstandig, want voor weinig geld ben je altijd mobiel bereikbaar!

Complete smartphones

Zoals het misschien wel duidelijk is geworden zijn juist ook deze goedkopere smartphone gewoon complete telefoons. Je kunt er mee bellen, SMS’en en gebruik maken van mobiel internet. Juist dit laatste begint steeds belangrijker te worden en ook deze smartphones tot 150 euro bieden vaak de mogelijkheid aan om ook op 4G mobiel te surfen. Hierdoor kun je ook genieten van de maximale snelheid die providers aanbieden. Voor weinig geld heb je dan ook gewoon een complete smartphone waar je gegarandeerd jarenlang plezier van kan hebben.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: