Uitgebreide uitleg over iOS besturingssysteem

Uitleg over iOS 9

Het besturingssysteem iOS is enkel beschikbaar op smartphones van Apple. Deze fabrikant heeft dit besturingssysteem zelf ontwikkeld en helemaal ingericht naar de wensen en smaken van de consument. Juist door de eigen ontwikkeling maakt dat iOS een ontzettend krachtig besturingssysteem is, juist omdat het besturingssysteem rondom het product wordt gemaakt. Het is een andere denkwijze en werkwijze dan menig andere fabrikant zou doen, maar hierdoor is iOS een van de grotere spelers als het gaat om mobiele besturingssystemen.

Diensten van iOS

Aan iOS zitten standaard ook enkele diensten gekoppeld. Zo kennen wij iTunes en vergeet ook zeker iCloud niet. Beide diensten zijn naadloos geïntegreerd in het besturingssysteem, waardoor ook de werking eenvoudig en optimaal is. Met iTunes is het mogelijk om applicaties te downloaden of te kopen, maar je kunt er ook terecht om bijvoorbeeld muziek te kopen. Alles wat je koopt of download blijft altijd voor jou beschikbaar, ook wanneer je een nieuwe iPhone koopt. Met iCloud is het mogelijk om belangrijke foto’s of bestanden veilig weg te zetten zodat je dit altijd later nog kunt terughalen. Ook een backup van de telefoon of telefoonnummers kunnen makkelijk in iCloud worden weggezet. Uiteraard kan dit ook geheel automatisch verlopen, waardoor je altijd ergens een backup hebt van de iPhone.

Naadloze overgang

Door de jaren heen heeft Apple het besturingssysteem iOS flink verbeterd. Zo kun je makkelijk een backup maken van de gehele iPhone, waarna je met de nieuwe iPhone weer alles makkelijk kan terugzetten. Met enkele tikken op het scherm heb je dan ook snel alle contacten, foto’s of video’s en zelfs applicaties weer terug. De overstap naar een nieuwere versie van de iPhone is hierdoor erg eenvoudig geworden. Het zijn juist ook deze extra diensten die Apple zo populair maken. Overigens is het ook heel eenvoudig om vanaf de computer, via iTunes, de controle over de iPhone over te nemen. Zo kun je daar makkelijk applicaties aankopen of wijzigingen aanbrengen binnen de smartphone.

Eenvoud en stabiel

Waar iOS vooral ook om bekend staat is de eenvoudige werking en het stabiele besturingssysteem. In vergelijking met andere besturingssystemen kent iOS vrijwel geen vastlopers en crasht de iPhone zelden. Juist hierdoor heeft Apple ook een grote groep trouwe fans. Maar deze trouwe kopers zijn ook diegene die niets anders meer willen dan enkel iOS. En dit laatste komt niet alleen door de stabiele werking, maar juist ook omdat het besturingssysteem erg gebruiksvriendelijk is. Alles is makkelijk te vinden en dankzij enkele handige commando’s op het scherm is alles binnen handbereik. De werking van dit besturingssysteem is dan ook niet te vergelijken met andere besturingssystemen en moet je het echt ervaren om ook tot dit oordeel te kunnen komen.

Updates van iOS

Regelmatig komt Apple met updates op de markt, maar niet elke update is voor elke iPhone geschikt. De nieuwste versies kunnen uiteraard rekenen op de laatste versie van iOS en diens updates, echter eerdere modellen werken bijvoorbeeld enkel nog op een voorgaande versie van iOS. Het besturingssysteem is dus ook hierin een belangrijk onderdeel om zo onderscheid te maken tussen de verschillende iPhones, want met elke nieuwe versie komen er ook weer nieuwe zaken bij. Het is dan ook Apple die op deze manier de verschillende iPhones en iOS-versies onderscheidend houdt.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: