Uitgebreide uitleg over Android besturingssysteem

Android informatie

Veruit het populairste besturingssysteem van dit moment is Android. Het besturingssysteem wordt ontwikkeld door Google en staat garant voor een goede en eenvoudige werking. Met Google Play heb je ook nog eens toegang tot miljoenen applicaties of muziek en is er altijd wel een applicatie of game die je graag wenst te hebben. Doordat Google enkel de software aanlevert brengt dit ook veel mogelijkheden voor fabrikanten met zich mee en hierdoor zie je onderling toch verschil tussen de verschillende smartphones die op Android werken.

Schil van Google Android op je device

In tegenstelling tot het beleid van Apple heeft Google juist besloten om een kale versie van het besturingssysteem aan te leveren bij fabrikanten. De fabrikanten kunnen op hun beurt weer kiezen om de vormgeving aan te passen of eigen software toe te voegen. De vormgeving wordt in de volksmond ook wel schil genoemd. Feitelijk wordt er een laag over Android heen getrokken om zo een eigen vormgeving mee te geven en om zo ook onderscheidend te zijn. Onderhuids zal Android altijd nog werkend zijn en hier veranderd dus niets in. Fabrikanten zoals Samsung, Sony, LG en HTC werken met een dergelijke schil.

Updates van Android

Google werkt dagelijks hard aan een het besturingssysteem Android. Meermaals wordt er dan ook een update uitgebracht, echter moet de update eerst ook worden doorgevoerd door de fabrikant. Wanneer Google dus een nieuwe versie op de markt brengt betekent dit niet dat het per direct beschikbaar is. Wel is het zo dat Android ook op oudere modellen prima kan werken en dus werkt Android, ook de nieuwste versie, prima op oudere smartphones. Hier schuilt dan ook de extra kracht van Google.

Werking van Android besturingssysteem

De werking van Android is op elke smartphone hetzelfde. Er is een duidelijk homescherm waar de belangrijkste applicaties staan die je met een simpele tik op het scherm kan openen. Onderin dit scherm treffen wij snelkoppelingen aan naar bijvoorbeeld het telefoonboek, de browser en de SMS-box. Door naar links of rechts te bladeren kun je makkelijk door de telefoon navigeren en heb je ook snel de gewenste applicatie gevonden. Deze eenvoudige werking is voor velen erg herkenbaar en hierdoor heeft Android ook snel aan populariteit gewonnen.

Extra diensten van Android

Uiteraard moet Android ook innovatief blijven en blijft Google dus ook de concurrentie goed in de gaten houden. Alles wat je in Google Play download of aanschaft is op een nieuwe Android smartphone weer makkelijk binnen te halen. Ook het maken van een backup gaat heel eenvoudig en deze backup wordt direct gekoppeld aan een Google-account. Wanneer je de smartphone met Android voor het eerst gebruikt zul je een dergelijk account moeten aanmaken. Dit is ook erg makkelijk voor later, wanneer je bijvoorbeeld backups wil maken of contacten wil opslaan. Ook de integratie met Gmail gaat naadloos. Alles wat je op de computer verstuurd is ook direct weer terug te zien op de smartphone en vice versa. Hierdoor heb je altijd de e-mail bij de hand en is de agenda altijd up-to-date. Eenvoudiger kan het bijna niet!

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: