Uitgebreide uitleg over Windows Phone besturingssysteem

Windows Phone informatie

Wie Microsoft zegt denkt meteen aan Windows. Het is dan ook niet vreemd dat deze softwaregigant ook een besturingssysteem heeft gemaakt voor smartphones. Met de nieuwste versie van hun besturingssysteem moet er een naadloze integratie zijn met andere apparaten die ook gebruik maken van Windows 10. Hierdoor heb je altijd toegang tot jouw bestanden op de computer, maar heb je vanaf de computer ook makkelijk toegang tot de smartphone.

Eenvoudig in gebruik

Windows Phone wordt vooral geroemd om zijn eenvoudige werking. Dankzij de tegels op het scherm is alles makkelijk en helder en ben je binnen de kortste keren niets anders meer gewend. De besturing van Windows Phone wordt dan ook gezien als het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem wat er op dit moment leverbaar is. Alles is makkelijk in te stellen en tegels kun je makkelijk slepen naar de plek waar je het wil hebben. De verschillende kleuren en groottes kunnen ook nog ingesteld worden om zo meer diversiteit in het startscherm aan te brengen. Iemand die nog nooit met een smartphone heeft gewerkt kan eenvoudig aan de slag met Windows Phone.

Integratie met andere devices

Dankzij de integratie met Windows 10, voor de desktop of laptop, is de smartphone ook makkelijk op te nemen in het thuisnetwerk. Met slechts enkele tikken op het scherm is dit zo geregeld en zo kun je makkelijk door bestanden op de computer surfen, maar ook andersom. Je kunt dan ook makkelijk een backup maken van de smartphone of een grappig filmpje op de computer zetten. Bij andere mobiele besturingssystemen is dit uiteraard ook mogelijk, maar hier zijn wel beduidend meer stappen voor nodig en vereist wat kennis. Bij Windows Phone is dat niet nodig.

Herkenbaar met desktop besturingssysteem

Wie Windows 10 op de computer heeft staan zal ook direct de werkwijze op de smartphone herkennen. Dit is dan ook wel een pluspunt van dit besturingssysteem, want veel mensen beschikken over Windows op hun computer. De werking van Windows Phone is dan ook vergelijkbaar en deze herkenning draagt mede bij aan het succes van dit besturingssysteem.

Windows Phone op smartphones

Windows Phone is nog tamelijk nieuw en het heeft tijd nodig om goed uitgerold te worden. Microsoft heeft inmiddels zelf al enkele modellen op de markt gezet onder de naam Lumia. Ook andere fabrikanten hebben inmiddels interesse getoond en er zijn ook al enkele fabrikanten die met Windows Phone aan de slag zijn gegaan. Vooral goedkopere smartphones lijken de weg naar Windows Phone te vinden. De smartphones zijn dan ook voor jong en oud en diegene die nog nooit met een smartphone hebben gewerkt. Juist dan is Windows Phone de beste keuze.

Applicaties van Windows Phone

De downloadwinkel van Windows is nog niet zo uitgebreid gevuld in vergelijking met bijvoorbeeld iOS en Android. Toch komen er steeds meer applicaties bij en steeds meer bedrijven maken dan ook een Windows Phone variant van hun applicatie. Ook hier is het slechts een kwestie van tijd om een goed gevulde database te krijgen met applicaties die je gratis kunt downloaden of kunt kopen. De toekomst van Windows Phone is nu pas begonnen, maar de start is al erg goed en veelbelovend.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: