Heb ik recht op zorgtoeslag?

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Veel studenten hebben recht op zorgtoeslag. Dit is een maandelijkse vergoeding die de overheid in het leven heeft geroepen om hen die de het minder breed hebben, zoals studenten, tegemoet te komen. De maximale toeslag bedraagt 88 euro per maand. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen.

Voorwaarden voor zorgtoeslag

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet je 18 jaar of ouder zijn, een zorgverzekering op je naam hebben staan en je jaarinkomen mag niet hoger zijn dan € 30.939,-. Is er iets in je situatie veranderd en heb je geen recht meer op toeslag, zorg dan dat je je toeslag stopzet om te voorkomen dat je naderhand een flink bedrag terug moet betalen.

Wanneer je geen zorgtoeslag kan ontvangen

Zorgtoeslag kan je niet ontvangen wanneer je een toeslagpartner hebt, geen Nederlands inkomen hebt, militair bent, in detentie zit, gemoedsbezwaard bent of een vermogen van meer dan € 101.139,- bezit. Je kan je zorgtoeslag aanvragen of stopzetten bij de Belastingdienst. Dit kan je online regelen met je DigiD.

Zorgtoeslag data 2014

De zorgtoeslag ontvang je een maand voordat je je zorgpremie moet afdragen. Een voorbeeld: de zorgtoeslag voor de maand april ontvang je 20 maart. De zorgtoeslag wordt ook in 2014 op de 20e of 21e dag van de maand uitbetaald. Controleer elke maand of je je toeslag hebt ontvangen. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de Belastingdienst.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: