Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken kan je elk jaar een hoop geld besparen. In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering te hebben. Budger helpt jou met het uitzoeken van de best passende en meest voordelige zorgverzekering.

Wat is een zorgverzekering

Met een zorgverzekering kan je je indekken voor de kosten van medische hulp. Je betaalt maandelijks een vaste bedrag, een zogeheten premie, om je te verzekeren. De hoogte van deze premie is afhankelijk van welke verzekeraar je hebt en welke aanvullende dekkingen je hebt gekozen. Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ben je jonger dan 18, dan wordt je automatisch met je ouders meeverzekerd. Verder hebben verzekeraars een ‘acceptatieplicht’. Volgens de Zorgverzekeringswet zijn verzekeraars verplicht je te accepteren en de verzekering kan niet worden beëindigd wanneer je veel zorgkosten maakt.

Waarom afsluiten

Heb je geen zorgverzekering en toch medische hulp nodig, dan draai je volledig op voor de kosten. Deze kosten kunnen bijzonder hoog oplopen. Wordt je bijvoorbeeld opgenomen in het ziekenhuis, dan kost dat je al snel zo’n 500 euro per dag. Operaties, en zeker complexere, kunnen in de vele duizenden, zo niet tienduizenden euro’s lopen. Een zorgverzekering biedt hierin uitkomst. Je weet in veel gevallen nooit wanneer je medische hulp nodig hebt. Sluit een zorgverzekering af en loop geen financieel risico.

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: