16/07/14 Aantal internet aansluitingen van 100Mbit/s of meer neemt toe

Binnen Nederland is het aantal gebruikers dat over een internetaansluiting beschikt met een snelheid van 100 Mb/s of hoger is vorig jaar flink gegroeid. Waar halverwege 2012 nog maar zo’n 2 procent van de bevolking beschikte over een dergelijke verbinding, was dit eind 2013 al 10 procent van de bevolking.

De meest voor de hand liggende verklaring voor de versnelling in de groei is dat het te maken heeft met de snelheidsverhogingen van kabelaars. Het aantal consumenten dat via de kabel internet had, lag ongeveer op zo’n 450.000 consumenten. Daarnaast is de toename van glasvezel abonnementen ook toegenomen tot inmiddels zo’n 180.000 consumenten, zo blijkt uit onderzoek van marktautoriteit ACM.

Het aantal afnemers van abonnementen met een snelheid tussen de 30 en 100 Mb/s bleef stabiel. Verder lopen er ook nog ongeveer 400.000 DSL-abonnementen en 340.000 glasvezelklanten met een snelheid tussen de 30 Mb/s en 100 Mb/s.

De internetsnelheid is volledig afhankelijk van je woonplaats. Over het algemeen hebben de meeste internet providers de beste verbinding in en om de Randstad. Maar ook hier zit er verschil tussen alle snelheden van elke internet provider. Hou hier dus rekening mee tijdens het afsluiten van een abonnement.

Hoe weet ik welke provider de beste verbinding heeft bij mij in de buurt?

Je zult je afvragen hoe je kunt weten welke provider de beste verbinding heeft bij jou in de buurt. Door internet providers te vergelijken kan je er gemakkelijk en snel achter komen welke provider in verhouding de beste en goedkoopste internet aansluiting aanbiedt.

Waarom zou je internet providers gaan vergelijken?

Zoals je kunt zien neemt is het aantal internet snelheden van 100 Mb/s of hoger toegenomen. Het kan zijn dat je huidige provider dit nog niet aanbiedt en een andere provider op jouw adres wel een verhoging van de internet snelheid heeft doorgevoerd. Hierdoor loopt je dus onnodig extra snelheid mis.

Naast het feit dat je misschien snelheid misloopt, kan je veel geld besparen door te vergelijken. Sommige internet providers verschillen namelijk maar liefst tientallen euro’s per maand. Dit kan op jaarbasis een fikse besparing zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: