05/05/14 Beloofde snelheid wordt bij 75% gebruikers niet gehaald

De kans dat je de internetsnelheid haalt die je provider je beloofd heeft, is klein. Uit onderzoek van Kassa onder 20.000 internetters blijkt dat 75% de snelheid niet haalt.

Het onderzoek gaat alleen over adsl- en kabelabonnementen. Er hebben te weinig glasvezelgebruikers meegedaan om daar een oordeel over te vellen. De adsl-gebruikers worden het vaakst te kort gedaan: maar liefst 87% haalt de snelheid niet. Kabelgebruikers doen het met 73% iets beter.

Bij de kabelaars ligt de gemiddelde snelheid op 54% van de geadverteerde snelheid. Bij adsl-verbindingen ligt dit op een schrikbarend lage 39%. Om je een idee te geven: wanneer een adsl-provider adverteert met een verbinding van 20 Mb/s, haal je in de praktijk gemiddeld dus slechts 7,8 Mb/s.

Kassa wil naar aanleiding van het onderzoek dat providers een vanaf-snelheid gaan vermelden in plaats van een maximumsnelheid. Ook 'onze' Neelie Kroes staat achter dit voorstel. Ook wil Kroes dat je je abonnement op kan zeggen wanneer de snelheid niet gehaald wordt. Het voorstel wordt op dit moment onder de loep genomen in de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: