09/02/15 ‘Glasvezel in Randstad loopt achter op rest van Nederland’

Een deel van Nederland dat vaak als eerste de vruchten van een technologisch vooruitgang plukt, de Randstad, blijft wat glasvezelverbindingen juist achter.

Vergeleken met de rest van Nederland, en dan met name groeigemeenten en Vinex-wijken, loopt de Randstad achter. Dit komt voornamelijk omdat providers (nog) geen trek hebben in de grote investeringen die gepaard gaan met de aanleg van glasvezelnetwerken. Via koper- en dsl-verbindingen kan in de Randstad al snel een verbinding van 100 Mb/s gehaald worden – ruim voldoende voor de meeste huishoudens.

Met glasvezel kan je nog hogere snelheden halen. Op dit moment kan je bijvoorbeeld (afhankelijk van je locatie) een abonnement met een verbinding van wel 500 Mb/s afsluiten. In theorie kan de snelheid zelfs nog flink omhoog.

Op dit moment hebben 2,1 miljoen huishoudens de beschikking over een glasvezelverbinding. Zo'n 30% hiervan heeft de verbinding ook daadwerkelijk in gebruik met een alles-in-1 of internetabonnement. KPN is hierin marktleider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: