10/11/14 ‘Kabel moet worden opengesteld voor concurrentie’

Minister Henk Kamp ziet het liefst dat het kabelnetwerk van UPC en Ziggo voor concurrentie wordt opgesteld. Het netwerk van concurrent KPN is wel toegankelijk voor andere aanbieders.

Kamp schrijft dat het kabinet vindt dat een marktstructuur met twee netwerken voor onvoldoende concurrentiekracht borgt. Wanneer ook de kabel opengesteld zou worden voor andere providers, zou dat voor extra 'prikkels' zorgen op de markt.

Het is echter nog niet mogelijk om UPC en Ziggo te dwingen om hun netwerk open te stellen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft eerder besloten dat de kabelaars geen andere aanbieders hoeven toe te laten. Ook zouden de Europese regels aangepast moeten worden om de kabel daadwerkelijk open te stellen.

Kamp wil andere lidstaten van de Europese Unie gaan overtuigen dat de regels aangepast moeten worden op meerdere sterke providers. De minister wil dan ook aandringen op het veranderen van de regels. Kamp is verder positief over de fusie van Ziggo en UPC en de voorwaarden die daarbij door de Europese Commissie zijn gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: