04/07/14 KPN gaat WiFi-netwerk landelijk uitrollen

Naast providers Ziggo en UPC gaat ook KPN beginnen met de uitrol van een landelijk WiFi-netwerk. Het netwerk loopt via de routers van KPN-klanten.

Ben je klant van KPN, dan kan je inloggen op gastnetwerken van routers die geactiveerd zijn. Om het netwerk mogelijk te maken werkt de provider samen met Fon, een Spaans bedrijf dat veel ervaring heeft in het uitrollen van dit soort diensten.

De dienst werkt ook in het buitenland. Als klant kan je er overigens voor kiezen om je verbinding niet met anderen te delen. Het gevolg hiervan is wel dat je zelf alleen in Nederland gebruik kunt maken van de hotspots.

KPN heeft er al een testfase opzitten, waarin 250.000 hotspots zijn geactiveerd. Aan het einde van dit jaar moet dat zijn uitgebreid tot 1 miljoen.

Heb je als klant een router die geschikt is om als hotspot in te zetten, dan ontvang je dar een brief over. Om in te loggen op een hotspot kan je een app downloaden voor je Android-smartphone of iPhone. Je logt met de app automatisch in op een hotspot als deze in de buurt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: