22/12/14 Einde 2014: Stand van zaken internet gebruik

 

2014 loopt op zijn einde, dus worden overal balansen opgemaakt. Zo ook door de Europese Commissie die onderzoek heeft gedaan naar internet gebruik in Europa in 2014. In dit artikel nemen we de belangrijkste bevindingen door.

78% van de Europeanen gebruiktem het internet in het laatste kwartaal

Bijna 4 van de 5 Europeanen heeft het afgelopen kwartaal minimaal 1 keer gebruik gemaakt van het internet. Het gestelde target van 75% in 2015 is hiermee dit jaar reeds behaald. Het aandeel grootgebruikers was in alle Europese landen groot, 65% heeft het internet dagelijks gebruikt. Daarbij heeft 51% het internet via een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet gebruikt.

18% van de Europeanen heeft nog nooit internet gebruikt

Een opvallend resultaat uit het onderzoek door de Europese Commissie is dat maar liefst 18% van de Europese bevolking anno 2014 nog nooit internet heeft gebruikt. Landen waar dit aandeel het hoogste is zijn Roemenie, Bulgarije, Griekenland, Italie en Portugal. In Denemarken, Luxemburg en Nederland is dit aandeel het laagst. In deze landen is de internet dekkingsgraad ook het hoogst.

Clouddiensten

Een op de vijf internetters slaat data op in een clouddienst zoals Dropbox of iCloud. Veelal gaat het hierbij om foto's, video's en muziek, waarbij de bestanden automatisch worden weggeschreven op servers van de cloud aanbieders. Nederland neemt de vijfde positie in de lijst van landen met het grootste aandeel cloud gebruikers. 9 van de 10 cloud gebruikers maakt gebruik van een gratis (beperkt) account, slechts 10% maakt gebruik van een betaalde versie met meer geheugen en mogelijkheden.

Bovenstaande resultaten komen uit een representatieve steekproef van 150.427 huishoudens in Europa en wordt ieder jaar herhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: