29/12/14 UPC en Ziggo beginnen met fusie tv-diensten

UPC en Ziggo hebben de integratie van beide systemen gestart. Vanaf 5 januari gaan klanten van Ziggo langzaam maar zeker over naar het platform van voormalig concurrent UPC.

De gemeente Opsterland (Friesland) heeft de primeur: de daar kijkt met per 5 januari tv via UPC in plaats van Ziggo. Als de overgang hier sucecsvol is verlopen, volgen andere gemeenten.

De klanten van Ziggo in Opsterland hebben schriftelijk te horen gekregen dat ze hun tv's opnieuw moeten instellen op tv te kunnen kijken. Ziggo zet extra monteurs in om klanten te helpen waar dat nodig mocht zijn. Overigens blijven de huidige settopboxen gewoon werken, je hoeft geen nieuwe hardware te installeren.

Ziggo start met het overhevelen van haar systeem naar dat van UPC. Dat platform is beter en completer: UPC biedt meer HD-zenders en bovendien zijn alle regionale tv-zenders beschikbaar. Internetdiensten zullen later volgen.

Ziggo en UPC's moederbedrijf, Liberty Global, zijn eerder in 2014 gefuseerd. De merknaam UPC zal in 2015 verdwijnen – iedereen wordt op papier dus klant van Ziggo. Het is echter nog niet duidelijk wanneer dit precies zal gaan gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: