21/02/14 Ziggo en UPC: ‘Uploadsnelheid niet belangrijk’

Alles-in-1 aanbieders UPC en Ziggo geven aan dat de gemiddelde consument geen waarde hecht aan een hogere uploadsnelheid. Tweakers heeeft dit echter ook onderzocht, en van de deelnemers geeft 67% aan dit wél te willen.

Een hogere downloadsnelheid voor minder gebruikers relevant: 19% geeft aan dit te willen. Wel zijn de lezers van Tweakers vaak een stuk technischer dan de 'gemiddelde consument'.

Heb je een hoge uploadsnelheid, dan komt dat van pas tijdens het spelen van online games, het werken in de 'cloud' en voor de ondersteuning van hoge kwaliteit videostreams in bijvoorbeeld Skype. De maximale uploadsnelheid (bij de duurste alles-in-1 pakketten) van UPC ligt nu op 10 Mb/s, van Ziggo op 15 Mb/s.

UPC en Ziggo geven aan dat uit hun onderzoek blijkt dat deze behoefte er niet is, beide partijen focussen zich op het verhogen van de downloadsnelheid. Wel zeggen de providers op de achtergrond bezig te zijn met de uploadsnelheid.

Wil je per se een superhoge uploadsnelheid, dan moet je overstappen op glasvezel: hierbij is de downloadsnelheid gelijk aan de uploadsnelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: