15/11/13 Wereldwijd 2 miljard breedband-abonnementen

 

Dit jaar nog zal het aantal breedband-aanslutingen wereldwijd de grens van 2 miljard bereiken. Dat zullen er maar liefst 8 miljard zijn in 2019.

Dit meldt Ericsson. In het derde kwartaal van 2013 is het aantal breedband-aansluitingen maar liefst 40% gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012.

6,6 miljard mobiele telefoonabonnementen

Niet alleen een dikke breedband verbinding is voor veel meer mensen toegankelijk geworden, ook het aantal mobiele telefoonabonnementen blijft groeien. In totaal lopen er 6,6 miljard abonnementen, welke in handen zijn van 4,5 miljard mensen. Veel gebruikers hebben dus meerdere abonnementen lopen.

1,9 miljard abonnementen daarvan zijn in combinatie met een smartphone afgesloten. Dit aantal zal in 2019 naar de 5,6 miljard zijn gegroeid. Op dit moment zijn de simpele toestellen wereldwijd dus nog in de meerderheid, maar vanaf 2016 is dat verleden tijd. Door de komst van goedkopere smartphones zijn deze toestellen ook in opkomende economieën voor veel mensen toegankelijk geworden.

Weinig tablet-abonnementen

Opvallend is dat er weinig breedband-abonnementen voor tablets worden afgesloten. Dit zijn er wereldwijd slechts zo'n 300 miljoen. Dat is grotendeels te verklaren door het feit dat tablets die geschikt zijn voor 3G- en 4G-abonnementen relatief duur zijn. In 2019 zal het aantal tablet-abonnementen zo'n 800 miljoen bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: