10/10/14 Ziggo mag fuseren met UPC

De Europese Commissie is er uit: kabelaar Ziggo mag worden overgenomen door het moederbedrijf van UPC, Liberty Global. Ziggo en UPC zullen na de overname verder gaan onder de vlag van Ziggo.

Er zijn wel bepaalde voorwaarden gesteld aan de overname. Zo moet Ziggo haar filmkanaal Film1 afstoten – Ziggo zou anders een te sterke positie krijgen op het gebied van aparte betaalzenders. Liberty Global heeft niet laten weten of er al een gegadigde is om het filmkanaal over te nemen. Liberty Global moet daarnaast genoeg capaciteit op haar netwerk vrijhouden om diensten zoals Netflix mogelijk te maken.

De EC had zorgen over de overname, omdat er gevreesd werd voor een te sterke machtspositie die de twee kabelbedrijven zouden krijgen na een fusie. Door de concessies van Liberty Global zijn de bezwaren echter weggewuifd.

Ziggo wordt qua waarde ongeveer op 10 miljard geschat. De prijs van het bedrijf is echter sterk afhankelijk van de koers van de aandelen, want de overname wordt voornamelijk in aandelen voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: