Energie

13/02 Recordaantal overstappers van energieleverancier

Steeds meer Nederlanders wisselen van energieleverancier. In 2014 stapten er voor het eerst meer dan 2 miljoen mensen over.

Lees verder »

05/02 Consument met stadsverwarming niet voldoende beschermd

Maak je gebruik van stadsverwarming, dan bestaat de kans dat je op dit moment te veel betaalt. Dit komt volgens de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond door fouten in de nieuwe ‘Warmtewet’.

Lees verder »

27/01 E.on nieuwe partner van webshop Miky

Energie contracten zullen gekoppeld worden aan duurzame service voor op, en rond het huis. Te denken valt aan zonnen panelen, isolatie en CV onderhoud.

Lees verder »

12/12 Warm 2014 zorgt voor lagere energierekening

2014 gaat de boeken in als het warmste jaar in Nederland in drie eeuwen. Dat zorgt ervoor dat de energierekening flink lager uitvalt.

Lees verder »

17/10 Stroom en gas in 2015 goedkoper

Per 1 januari gaan de tarieven voor stroom en gas omlaag. Essent en Eneco zullen de kosten verlagen in verband met gedaalde marktprijzen.

Lees verder »

13/10 Stroomprijzen omlaag door delen stroom

Nederland heeft met omringende landen afgesproken dat het tekorten en overschotten van stroom met elkaar zal delen. Nederlandse huishoudens en bedrijven gaan hierdoor zo’n 7 miljoen euro besparen.

Lees verder »

08/09 Veel huishoudens krijgen geld terug van energiebedrijf

Miljoenen Nederlanders kunnen de komende tijd een eindafrekening verwachten die positief uitpakt. De grote energieleveranciers verwachten dat het gemiddelde huishouden tussen de 120 en 225 euro teruggestort zal…

Lees verder »

18/08 Zonnepanelen kunnen voor financiële tegenvaller zorgen

Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen minder geld terugkrijgen bij de jaarafrekening dan verwacht. Dit geldt met name voor klanten van Delta, Electrabel, Energiedirect en de NEM.

Lees verder »

13/08 Opbouw stroomprijzen onduidelijk voor consument

Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) wordt de strijd tussen energieleveranciers bemoeilijkt door ingewikkelde stroomprijzen. Dat weerhoudt consumenten ervan over te stappen.

Lees verder »

07/07 Essent lanceert app om verbruik in te zien

Energieleverancier Essent heeft een app voor Android- en iOS-smartphones uitgebracht waarmee je inzicht kan verkrijgen in je energieverbruik. De app is beschikbaar voor 3.000 gebruikers die meedoen aan een…

Lees verder »