12/06/14 Gezamelijk energie inkopen vaak niet voordeliger

Wie slim denkt te zijn door collectief energie in te kopen, is vaak te duur uit. Vergelijk je zelf de goedkoopste energieleveranciers, dan ben je vaak goedkoper uit.

Verschillende instanties, zoals de Consumentenbond, de ANWB en Vereniging Eigen Huis bieden allemaal acties aan hun leden aan om zich in te schrijven op een energiecollectief.

De clubs houden met de ingeschreven leden een veilig. Leveranciers kunnen vervolgens bieden en de winnaar mag de ingeschreven leden een aanbod doen. Dit zou voordeliger moeten zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn.

In 7 van de 8 gevallen blijkt het voordeliger te zijn om zélf op onderzoek uit te gaan om de goedkoopste aanbieding te vinden.

Neem het voorbeeld van de Consumentenbond. In april werd er een veilig gehouden met Budget Energie als winnaar. Met een gemiddeld verbruik was men iets meer dan 1900 euro per jaar kwijt aan energie. De goedkoopste deal die via een vergelijkingssite te vinden was, kostte slechts 1850 euro per jaar.

Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) verdienen de clubs die de veilingen organiseren zelf ook aan de veilingen. Je komt met zo'n veilig vaak uit bij een leverancier die niet 100% aansluit bij je persoonlijke situatie.

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: