13/01/14 Het wordt kouder: hoe kan je op energie besparen?

Het lijkt in de komende weken dan toch écht kouder te gaan worden. De herfst-achtige temperaturen laat Nederland achter zich en het vriespunt komt in zicht. Hoe kan je tijdens de koudere dagen toch hoge stookkosten voorkomen? Budger heeft 3 tips.

Tip 1: overstappen

Geen heel onverwachte tip van een vergelijkingssite, maar overstappen is de beste tip om het meeste te besparen. Bang om over te stappen? Dat is zó 2013. Eventuele boetes die met het overstappen gepaard gaan worden vaak door de nieuwe aanbieder overgenomen. Een contract met een andere, goedkopere leverancier kan je per jaar wel 350 euro opleveren!

Tip 2: de verwarming één graadje lager

Ze je de thermostaat normaliter op 21 graden, probeer het dan een paar dagen op 20 graden. Dit levert je op jaarbasis tientallen euro's op. Heb je ook nog een reden om knus met die warme trui op de bank tegen elkaar aan te kruipen.

Tip 3: stel je thermostaat op tijd bij

Stook niet in onnodige ruimtes (het washok hoeft niet permanent een comfortabele 21 graden te zijn te zijn) en ook hoeft de radiator in de slaapkamer vaak niet aan te staan. Zet een uur voor je naar bed gaat de verwarming alvast lager: je verblijf zal tot je naar bed gaat aangenaam blijven, en je stookt niet onnodig lang. Doe ook de gordijnen 's avonds dicht: dit houdt de warmte langer vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: