14/11/13 Niets doen kost poen: overstappen loont

 

ConsuWijzer, onderdeel van de Autoriteit Consument en Markt, wil mensen er op wijzen dat niet overstappen naar een andere energieleverancier, telecomaanbieder of verzekeraar honderden euro's per jaar kan schelen.

Daarom heeft ConsuWijzer nu de campagne 'Niets doen kost poen' gelanceerd. Uiteraard staan we bij Budger volledig achter deze stelling, maar dat is op een vergelijkingssite geen verrassing.

Tot wel 450 euro besparen!

Volgens de campagne kan overstappen van energiecontract je wel 450 euro per jaar schelen, en op financiële producten kan je nog een 900 euro besparen. Ongeacht je inkomen zijn dat zeer serieuze bedragen, waar je zo een week wintersport voor kunt boeken. Consumenten betalen te veel omdat ze te lang vastzitten aan een contract, of dat hun abonnement niet meer aansluit bij hun behoeftes.

Gemiddelde besparing: hoger dan je denkt

Uit onderzoek blijkt verder dat consumenten denken met een overstap naar een andere energieleverancier zo'n 84 euro per jaar te besparen. Dit bedrag valt echter veel hoger uit: het verschil tussen de duurste en goedkoopste energieleverancier is maar liefst 451 euro. Dit is bij een contract met een vast tarief van 1 of 2 jaar.

Overstappen loont dus. Met slechts een paar minuten werk kan je ieder jaar honderden euro's overhouden om leuke dingen van te doen.

Meer besparen

Niet alleen op energie kan je besparen. Is je contract van je mobiele telefoon afgelopen, maar bel je hier nog steeds meer door? Dan is de kans erg groot dat je maandelijks teveel betaalt. Sluit een contract af met een nieuwe telefoon en profiteer van nieuwe netwerkacties, of stap over op een sim only als je nog tevreden bent met je huidige telefoon.

Dit geldt ook voor je breedband aansluiting. Je kan ook op je internet, digitale tv en vaste lijn jaarlijks een paar honderd euro besparen als je overstapt naar een andere provider. Check eenvoudig welke pakketten er op jouw adres beschikbaar zijn en stap direct over.

Bron: ConsuWijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: