13/08/14 Opbouw stroomprijzen onduidelijk voor consument

Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) wordt de strijd tussen energieleveranciers bemoeilijkt door ingewikkelde stroomprijzen. Dat weerhoudt consumenten ervan over te stappen.

Dat stelt de ACM in het Financieele Dagblad. Als gevolg hiervan wil de ACM regels opstellen zodat consumenten hun huidige aanbod, en dat van andere leveranciers, eenvoudig kunnen lezen en doorgronden.

De groothandelsprijzen van stroom zijn de laatste tijd flink gedaald. Het is voor de consument echter vaak niet duidelijk of dit voordeel ook wordt doorberekend in op maandelijkse factuur.

Essent en Nuon hebben aangegeven geen probleem te hebben met het openbaar maken van de opbouw van het stroomtarief. Oxxio (onderdeel van Essent) wel: het zou zelfs tegen de richtlijnen van de ACM zelf ingaan.

Tot slot maken stuntprijzen het er soms niet eenvoudiger op om een goede vergelijking te kunnen maken. Bij dit soort acties worden erg lage stroomprijzen gecombineerd met hoge vastrechtkosten. Wil je weten bij welke leverancier je het minste betaalt voor gas en stroom, maak dan een gedegen vergelijking met onze Energievergelijker »

Via Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: