02/12/13 Sloopdecrisis.nl: hoe onafhankelijk is deze partij?

Sloopdecrisis.nl, bekend van tv-campagnes rond het programma Een Dubbelte Op Z'n Kant, is op het eerste gezicht een mooi initiatief dat consumenten wil helpen besparen. Maar is de site wel zo onafhankelijk als het zich voordoet?

Belangenverstrengeling

Baseer je je op gegevens van de Kamer van Koophandel, dan kan je daar vraagtekens bij zetten. Sloopdecrisis is onderdeel van MindGrind BV, een bedrijf dat bestuurd wordt door de heren Swinkels en Schoen. Dit zijn tevens eigenaren van De Nederlandse Energie Maatschappij. Dat lijkt toch wat belangenverstrengelingen met zich mee te brengen.

Aanbod is bekend

Sloopdecrisis heeft haar aanbod inmiddels bij honderdduizenden consumenten neergelegd. Het aanbod komt van – verrassing – de Nederlandse Energie Maatschappij. Hebben andere energieleveranciers wel een eerlijke kans gehad om een aantrekkelijke aanbieding bij geïnteresseerde consumenten neer te leggen?

Uitleg vanuit Sloopdecrisis

Op de site wordt tekst en uitleg gegeven over de frappante samenwerking: '…het spreekt overigens voor zich dat Pieter [Schoen, -redactie] zich vanuit zijn betrokkenheid bij NLE binnen SLOOPdeCRISIS.nl niet bezighoudt met de energie-aanbiedingen, hoewel onze werkwijze al onafhankelijkheid garandeert'. Zo vanzelfsprekend vinden we dat niet.

Staar je niet blind!

Conclusie: staar je niet blind op dit soort collectieve aanbiedingen. Er kunnen zeker mooie deals uit dit soort initiatieven komen, maar vergelijk áltijd zelf of er niet nog ergens een betere aanbieding te krijgen is.

Of Sloopdecrisis écht onafhankelijk is, kunnen we niet met zekeheid zeggen. De site heeft de schijn tegen, zeker gezien het resultaat uit de 'veiling'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: