13/06/14 Werkt korting eisen bij je huidige energieleverancier?

Korting vragen bij je huidige telecom- of energieleverancier: werkt dit echt? Iedereen pikt in de wandelgangen wel eens op dat je rustig je provider kan bellen om korting te vragen.

Vaak krijg je alleen forse kortingen of een cadeau wanneer je overstapt naar een andere partij, en dus een 'nieuwe klant' wordt. Dat voelt soms krom, omdat de scherpe aanbiedingen niet gelden voor trouwe, bestaande klanten.

Het kan echter lonen om je huidige aanbieder op te bellen en te vragen naar dezelfde korting die geldt voor nieuwe klanten. Je zult waarschijnlijk een scherper aanbod krijgen dan je op het moment hebt, maar onder de streep loont het vaak meer om ieder jaar van energieleverancier te wisselen.

Ga daarom nooit klakkeloos in op het aanbod dat je telefonisch krijgt, maar ga op onderzoek uit. Vul je wensen in in Budger's Energievergelijker en kijk wat alle partijen op jouw adres je kunnen bieden. De resultaten kunnen je verrassen.

Natuurlijk voelt het veiliger om bij de huidige energieleverancier aangesloten te blijven. De vrees om zonder energie of met dubbele kosten te zitten is echter ongegrond. Overstappen duurt een paar minuten, en al het papierwerk wordt voor je gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: