18/08/14 Zonnepanelen kunnen voor financiële tegenvaller zorgen

Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen minder geld terugkrijgen bij de jaarafrekening dan verwacht. Dit geldt met name voor klanten van Delta, Electrabel, Energiedirect en de Nederlandse Energie Maatschappij.

Veel consumenten maken gebruik van dag- en nachtstroom. Met zonnepanelen lever je overdag overtollige energie terug aan je leverancier. In de avonduren en ’s nachts gebruik je weer energie via de leverancier. De leveranciers hebben nu een maas in de wet gevonden waardoor consumenten tot honderden euro’s per jaar mislopen.

Zij mogen namelijk zelf bepalen hoe ze de teruggeleverde stroom stroom met de klant verrekenen. Veel leveranciers lossen dit op een eerlijke manier op: alle opgewekte stroom wordt tegen de verbruikte stroom weggestreept. Er zijn echter enkele leveranciers die het verbruik in de piek- en dalmomenten apart in rekening brengen. Dit pakt minder voordelig uit voor zonnepaneelbezitters.

Informatie over hoe de leveranciers dit exact aanpakken is vaak niet of lastig te vinden. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat binnenkort met energiebedrijven om tafel zitten om te kijken hoe de informatievoorziening verbeterd kan worden.

Heb je zonnepanelen en ben je niet tevreden over de manier waarop je energieleverancier je verbruik afrekent? Stap dan over naar een andere leverancier en haal het maximale uit je panelen.

Via Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: