27/02/16 5G: het volgende hoofdstuk in telecom

5G is het volgende hoofdstuk van Telecom netwerken. Telecom providers en Telefoonfabrikanten ontwikkelen steeds meer geavanceerde mobiele technologie. De technologie maakt veel meer mogelijk waardoor consumenten steeds meer gaan eisen. Er ontstaat zo een complexe set van prestatie eisen waaraan ontwikkelaars moeten voldoen.

Gevolgen 5G netwerk

Met de komst van 5G zal de snelheid enorm toenemen. Het nieuwe netwerk zal zeer efficiënt en veel sneller dataverkeer mogelijk maken en tegelijkertijd meer gebruikers, meer apparaten en meer diensten ondersteunen. De potentie van de markt is enorm. Het nieuwste Ericsson Mobility rapport voorspelt zelfs al 150 miljoen 5G abonnees tegen het einde van 2021.

Nokia en Telefonicas ontwikkelen 5G

De Finse Telecom fabrikant Nokia gaat het Spaanse Telefonicas helpen met een IP-core-netwerk op te zetten voor Ultra HD-video en 5G. Het nieuwe netwerk moet voldoen aan de groeiende vraag van haar klanten naar high performance data en High Definition video. De samenwerking met Nokia stelt Telefonica in staat uit te breiden. “Deze technologie zal Telefonica’s leiderschap ondersteunen en helpen om een sterke basis voor de toekomst op te bouwen”, zegt Basil Alwan, hoofd van de IP / Optical Networks, Nokia.

Ontwikkelingen datagebruik leiden versnelt naar 5G

Telecomgigant Telefonica heeft meer dan 4 miljoen abonnees voor haar Movistar+ service en ziet een snelle stijging van het dataverkeer via nieuwe innovatieve videodiensten en populaire content. Daarnaast eisen de mobiele abonnees meer video en data, terwijl zakelijke klanten afhankelijk zijn van Telefonica’s high-capacity en betrouwbaar netwerk voor business continuïteit.

Ericsson en T-Mobile ontwikkelen 5G

Niet alleen Telefonica zoekt oplossingen voor het datagebruik bij Telecom fabrikanten. T-Mobile en Ericsson melden deze week dat zij gezamenlijk de prestaties en de toepasbaarheid van potentiële 5G technologieën onderzoeken. Ze gaan samenwerken aan de ontwikkeling een 5G testsysteem voor lab- en veldproeven in de Verenigde Staten. De bedrijven beginnen in de tweede helft van 2016 met het testen van de technologie.

De ontwikkelingen naar 5G volgen elkaar in rap tempo. Interessante vragen blijven; wanneer wordt het 5G netwerk operationeel? en hoe zal het 5G netwerk bijdragen aan andere ontwikkelingen als ´The Internet of Things´?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: