25/02/16 T-Mobile uit de verkoop na het huwelijk Vodafone Ziggo

T-Mobile Nederland stond sinds 2015 in de verkoop maar het ‘te koop’ bord is uit de tuin van de Nederlandse provider is gehaald. De Financial Times bericht dat de eigenaar van T-mobile Nederland, Deutsche Telekom, de verkoop weer in de ijskast heeft gestopt.

T-Mobile uit de verkoop

De Financial Times is dankzij insiders te weten gekomen dat er te weinig geboden werd voor T-Mobile Nederland. De geruchten gaan dat Deutsche Telekom in gesprek was met enkele partijen over de verkoop van haar netwerk activiteiten in Nederland. Reuters speculeert zelfs dat er biedingen van 3,3 miljard Dollar zijn geweest door enkele participatiemaatschappijen.

Deutsche Telekom knipoogde naar KPN

Vorig jaar waren er al geruchten dat Deutsche Telekom KPN wilde inlijven. Met de overname van KPN zou de Duitse provider in 1 keer de grootste speler zijn van de Nederlandse Telecom. Een gewaagde slag waarbij alleen het T-Mobile Nederland netwerk nog in de weg stond.

T-Mobile Nederland geruchten

De wens om KPN in te lijven voedde het gerucht dat T-Mobile Nederland al in de verkoop was gezet. Want met het T-Mobile netwerk en KPN zou Deutsche Telekom een te groot marktaandeel hebben in Nederland. Toezichthouders geven geen toestemming voor overnames wanneer het marktaandeel na overname te groot is en concurrentie negatief beïnvloed.

Weer een ander gerucht suggereert dat de verkoop van T-Mobile Nederland niet voor de aankoop van KPN was. Uit de verkoopopbrengst wilde Deutsche Telekom haar schulden verlagen en de aankoop van nieuwe frequenties in Amerika financieren. Geen van de geruchten zijn door Deutsche Telekom bevestigd.

Verkoop T-Mobile Nederland ‘on ice’ dankzij Vodafone en Ziggo?

Het blijft natuurlijk verdacht. De Duitse provider heeft besloten T-Mobile Nederland uit de verkoop te halen nadat bekend werd dat Vodafone en Ziggo een joint-venture aangaan. Toch zullen wij moeten speculeren naar de echte reden. Het blijft interessant om te zien wat Deutsche Telekom de komende jaren gaat doen en of zij nog andere deals sluit om haar marktaandeel te vergroten op de Nederlandse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: