20/11/13 4G in Nederland nog niet populair

KPN, Vodafone en T-Mobile bieden allemaal abonnementen aan met 4G-internet. De Nederlandse consument loopt er echter nog niet warm voor.

Deloitte heeft een onderzoek afgenomen onder 2000 consumenten. Daaruit is gebleken dat slechts 15 procent van alle Nederlanders zonder 4G overweegt om in 2014 een abonnement mét 4G af te sluiten. 12 procent zegt dit 'mogelijk' te kiezen en 3 procent gaat dit 'zeer waarschijnlijk' doen.

Er moet een kanttekening gemaakt worden bij dit onderzoek: het is gedaan in juli, toen slechts 3 procent van de Nederlanders toegang had tot 4G. Dit percentage is inmiddels flink gestegen.

Dat de Nederlander (nog) niet voor een abonnement met 4G kiest, heeft – hoe kan het ook anders – te maken met de prijs. 30 procent geeft aan dat 4G-abonnementen nu nog te duur zijn, en 25 procent is tevreden met de huidige 3G-snelheid.

Nu ook T-Mobile 4G internet aanbiedt, is de prijs echter een factor die steeds minder mee zal gaan spelen. Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone met 4G, dan kan je hier – alleen op Budger – op filteren. Je krijgt direct de beste prijzen voorgeschoteld met 4G internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: