07/04/15 4G nog geen alternatief voor Wi-Fi

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat de gemiddelde Nederlander 4G nog niet als alternatief ziet voor de vaste Wi-Fi verbinding.

Ondanks dat er al meer dan 4 miljoen Nederlanders gebruik maken van de snelle 4G-netwerken, blijft de vaste verbinding op het werk, op school, thuis of in het café onverminderd populair. 77 procent van de ondervraagden is niet minder van Wi-Fi gebruik gaan maken sinds de opkomst van 4G. 19 procent geeft aan wél meer op 4G te leunen.

Met 4G is het een stuk eenvoudiger op video's te bekijken, muziek te streamen via bijvoorbeeld Spotify of apps te downloaden. Dit soort taken verbruiken echter nog altijd veel MB's: consumenten met 4G verbruiken 2,5 tot 4 keer meer data dan soortgenoten met 3G.

Inmiddels bieden providers forse databundels aan waarmee je naar hartelust kan streamen en downloaden. Dit zijn echter behoorlijke prijzige abonnementen, waardoor een kleinere databundel en een vaste internetverbinding voor de meeste consumenten toch het aantrekkelijkste blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: