04/08/14 4G van T-Mobile eind 2014 in 20 steden

Eind dit jaar kunnen T-Mobile klanten in de top 20 stedelijke gebieden van 4G gebruik maken op hun smartphone. Dat zijn zo'n 70 tot 80% van alle klanten.

Als alles volgens planning verloopt heeft eind 2015 90% van de klanten toegang tot 4G. Beloftes over een landelijke dekking durft T-Mobile nog niet te doen. De provider geeft aan dat het te lastig is om 1,5 jaar in de toekomst te kijken. Eind 2014 moeten praktisch heel Utrecht en Zuid-Holland 4G hebben. Ook het zuidelijk deel van Noord-Holland en grote delen van Noord-Brabant, Gelderland en Flevoland worden voorzien.

Op dit moment hebben zo'n 50% van de klanten 4G-dekking in zijn of haar woonplaats. Ongeveer de helft daarvan (zo'n 1 miljoen klanten) maakt daadwerkelijk gebruik van het snelle internet. De andere helft heeft nog geen smartphone met 4G-ondersteuning.

De concurrentie heeft al een streep voor op de provider met de magenta huisstijl. KPN heeft al een landelijke 4G-dekking en zo'n 1,4 miljoen klanten maken hier gebruik van. Vodafone wil in september een landelijke dekking gerealiseerd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: